Spolok kulpínskych žien usporiadal dielne zručnosti

V sobotu 5. októbra

Foto: hl.rs

KULPÍN – Kulpínske spolkárky už tradične v jesennom období usporadúvajú dielne. V sobotu 5. októbra vo svojich miestnostiach mali pre svoje členky dve dielne, uvádza Hlas ľudu.


Do Spolku kulpínskych žien zavítal manželský pár Ruženka a Sándor Suchánkovci z Bajše, aby sa zúčastnili dielne výroby pletených predmetov z prírodných materiálov. Pracovalo sa so šúpolím a listami pálky (srb. rogoz), ktoré priniesli vedúci dielní z Bajše.

Dielňu výroby kvetov zo šúpolia viedla Ruženka Suchánková a kulpínske ženy sa s radosťou zapojili do výroby kvetiniek na stonkách, z ktorých sa dá potom vytvoriť ikebana zo šúpolia, teda ozdobné kvetiny pre domácnosť.

Druhá bola dielňa výroby pletených predmetov z pálky, vedúcim dielne bol Sándor Suchánko, ktorý učil kulpínske ženy zručnosti pletenia podložiek a košíkov.

Ako podotkla predsedníčka Spolku kulpínskych žien Nataša Zimanová, projekt týchto dielní podporil Úrad pre Slovákov žijúcich v zahraničí. A jeho cieľom bolo osvojiť si zručnosti výroby pletených predmetov z prírodných materiálov, ktorým sa spolkárky budú venovať.

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde