Staré divadlo Karola Spišáka z Nitry uviedlo inscenáciu O 12 mesiačikoch

Príbeh o čase, prírode a putovaní

Foto: hl.rs

BÁČSKY PETRVEC – Vo štvrtok 11. septembra v Slovenskom vojvodinskom divadle v Báčskom Petrovci v rámci festivalu Petrovské dni divadelné zase na svoje prišiel detský divák.


Staré divadlo Karola Spišáka z Nitry uviedlo inscenáciu O 12 mesiačikoch na motívy Pavla Dobšinského od Ivety Ditteovej-Jurčovej pod režijným vedením Kamila Žišku. Účinkujú zmrzlinári – rozprávkari: Danica Hudáková, Michal Kalafut, Andrea Süttöová a Daniela Turzová.

Kde bolo, tam bolo, kdesi medzi severným Odense a južným Talianskom cestovali štyria zmrzlinári. Všade, kde prišli, rozložili svoje bicykle, domčeky a krajinky, ponúkali zmrzlinu a rozprávali staré, veľmi staré príbehy. Jeden z nich prišli porozprávať aj deťom do petrovského divadla. Je to príbeh O dvanástich mesiačikoch. Príbeh o čase, prírode a putovaní. A o Maruške, ktorá má dobré srdce, vytrvalosť a slušnosť. Maruška musí splniť veľmi náročné úlohy, ktoré jej dávajú zlá macocha Slamena a rozmaznaná sestra Holena. Maruška zvládne ťažké úlohy s pomocou kúzelných bytostí a naučí nás, že dobré srdce dokáže zázraky. Predstavenie je unikátne aj vďaka štyrom zmrzlinárom – rozprávkarom, ktorí príbeh rozprávajú. Títo rozprávkari sú vybavení špeciálnymi bicyklami – divadielkami, na ktorých predvádzajú rôzne kúsky a ponúkajú zmrzlinové recepty na jahodové a jablkové zmrzliny.

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde