Stretnutie zdravotníckych pracovníkov v Báčskom Petrovci

Zdravotníci sa stretli vo veľkej sieni Obce Báčsky Petrovec

Foto: hl.rs

BÁČSKY PETROVEC – Počas Slovenských národných slávností sa v sobotu, 10. augusta, konalo i Stretnutie zdravotníckych pracovníkov. Zdravotníci z viacerých prostredí sa stretli vo veľkej sieni Obce Báčsky Petrovec.


V úvodnej časti sa o význame organizovania Slovenských národných slávností a tým aj o stretnutí zdravotníckych pracovníkov zmienila Dr. Tatiana Vujačićová (špecialistka pediatrie v báčskopetrovskom Dome zdravia a členka Obecnej rady pre zdravotníctvo) a jedna z organizátoriek tohto stretnutia. Ako uviedla, aj Stretnutie zdravotníckych pracovníkov počas SNS má peknú tradíciu, ktoré sa s malými prestávkami koná od roku 1996. Niektorí zdravotnícki pracovníci z takmer celej Vojvodiny, ktorí pracujú v domoch zdravia, nemocniciach a iných ustanovizniach, sa stretávajú iba raz ročne práve na týchto stretnutiach, a preto je to jedinečnou príležitosťou na výmenu skúseností a názorov v oblasti, v ktorej pracujú.

Podobne ako aj vlani, i tentoraz odzneli dve zaujímavé a nadovšetko osožné a podnetné prednášky pre zdravotníkov, ktorí pracujú najmä v domoch zdravia, teda v primárnych zdravotných ustanovizniach.

Na tému Umelá inteligencia v zdravotníctve. Čo očakávame v onkológii? hovoril MUDr. Juraj Detvay, PhD. MPH v Onkologickej klinike FN Nitra, kým o Komunikácii medzi pacientom a pacientom sa zmienila Dr. Vlasta Bujaková, lekárka všeobecného lekárstva, ktorá pracuje v ambulancii v Hložanoch.

Po oficiálnej časti Stretnutia zdravotníckych pracovníkov v rámci SNS nasledovala družba a výmena skúseností v tejto ich nadovšetko humánnej a neľahkej práci, ktorá sa konala v miestnostiach istej tamojšej reštaurácie.

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde