Súťaž Prečo mám rád slovenčinu, prečo mám rád Slovensko

Medzi ocenenými aj žiaci z Báčskeho Petrovca

240
FOTO: Logo ÚSŽZ

V utorok (09.04.) na stránke Úradu pre Slovákov žijúcich v zahraničí uverejnili tohtoročný zoznam výhercov 32. ročníka celoslovenskej literárnej súťaže s medzinárodnou účasťou Prečo mám rád slovenčinu, prečo mám rád Slovensko.


V krajanskej kategórii sa zapojili žiaci a žiačky z Anglicka, Francúzska, Chorvátska, Maďarska, Nemecka, Rumunska, Ukrajiny, zo Srbska a Švédska, a to s celkovým počtom 70 literárnych prác.

Medzi ocenenými je 6 žiakov slovenských škôl v Srbsku, 3 žiaci z Maďarska, 2 žiaci z Rumunska, po jednom žiakovi z Ukrajiny, Chorvátska, zo Spojeného kráľovstva a Švédska. Zo Srbska sú to: Adela Miriam Petrášová (nositeľka Hlavnej ceny, učiteľka Jarmila Pantelićová, ZŠ Jána Čajaka v Báčskom Petrovci), Simeon Pintír (nositeľ Hlavnej ceny, učiteľka Anka Salčáková, ZŠ 15. októbra v Pivnici), Lukáš Červený (nositeľ Čestného uznania, učiteľka Viera Papová, ZŠ 15. októbra v Pivnici), Hana Hrubíková (nositeľka Čestného uznania, učiteľka Jarmila Pantelićová, ZŠ Jána Čajaka v B. Petrovci), Marek Šuľan (nositeľ Čestného uznania, učiteľka Mária Andrášiková, ZŠ Jána Čajaka v B. Petrovci) a Kristína Soviljová (nositeľka Ceny predsedu Matice slovenskej, učiteľka Milina Struháriková, Zdravotnícka škola 7. apríla v Novom Sade).

Okrem účasti na slávnostnom vyhodnotení súťaže a odovzdávaní vecných cien v Nových Zámkoch, ktoré sa uskutoční 6. júna 2024, sa žiacki výhercovia v tejto kategórii môžu tešiť na poznávací pobyt na Slovensku, ktorý organizuje Úrad pre Slovákov žijúcich v zahraničí.

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde