Toplo vreme i kupovina – šta je obavezan deo nabavke ovog leta?

Šta je obavezan deo nabavke ovog leta?

774

Svake godine leto se rado iščekuje i osećaj radosti uvek je isti sa prvim zracima sunca i visokom temperaturom. Osećaj koji imate ide uz potrebu za negom i nešto drugačijim spiskom stvari nego što je uobičajeno tokom godine.Visoke temperature traže osveženje, manje odeće i torbu pri ruci koja ima sve što vam je potrebno za jedan topao dan.


Razmislite koje aktivnosti najviše volite tokom leta, da li je to uživanje pored reke, na bazenu ili dugo planirani odmor na moru. Pored osveženja koje daje blizina vode, mnogi uživaju u kulturnim događajima i festivalima, a zajedničko svima jeste da sa sobom nose osnovne lične stvari, budu odeveni oskudnijom odećom i štite se od sunca.

S obzirom da smo često u žurbi i ponekad zaboravimo šta nam je sve potrebno, spremili smo spisak stvari koje svakog leta treba obnoviti i koje su vam neophodne tokom vrelih dana. Pročitajte!

Kupaći kostim

Kako ovaj odeveni komad ima veze sa modom za aktuelnu sezonu, trendovi nam svake godine diktiraju boje i modele koji su atraktivni i “must have”. Bez obzira da li vas privlači šoping u tržnim centrima ili bezbedna kupovina na internetu, kupaći kostim koji birate treba da bude udoban, od kvalitetnog materijala koji prija koži, ali i interesantnog dizajna koji će učiniti da se osećate lepo i svoji. Mnogi brendovi prenose različite vrednosti, ali ono što je najvažnije kada je izbor u pitanju jeste da ponuda može da se prilagodi svakome i da zadovolji kriterijume kupca.

Bilo da birate top, bikini sa slip donjim delom ili pak jednodelni kupaći ako ste žena, bokserice ili šorc za kupanje ako ste jači pol, važno je da uklopite svoj stil, ali i da se prilagodite svom telu i odaberete onaj kostim koji će se savršeno uklapati.

Ove sezone najaktuelniije su neon boje, koje se čak i kombinuju pa ćete često videti kombinaciju roze i narandžaste. Pored boja, interesantno je da su aktuelni i svetlucavi dezeni i asimetričan oblik pa su kupaći na jedno rame posebno zanimljivi i originalni. Kada su muški kupaći u pitanju, uvek aktuelne plave i zelene nijanse upotpunjene su ponudom dezeniranih bokserica pa je izbor raznovrstan i za svačiji ukus.

Krema za zaštitu od sunca

Izloženost suncu i štetnom UV zračenju zahteva pojačanu zaštitu kože. Iako se preporučuje tokom cele godine kao svakodnevna rutina nege kože, krema sa zaštitnim faktorom i dalje je najtraženija tokom leta kada se najviše i koristi. Korišćenje ovog kremastog proizvoda podrazumeva nanošenje po telu i licu. Preporučuje se da se na delove tela, koji su više izloženi zračenju, krema nanosi i više puta tokom dana, pogotovo ako ste na bazenu, moru, pored reke.

Kreme za zaštitu od sunca sadrže spf, odnosno faktor zaštite od sunca. On može biti 20, 30, 50, pa čak i 100. Ovaj broj označava vremenski period nakon nanošenja kreme posle kog možete izgoreti, odnosno prikazuje vremenski interval koliko je moguće filtirati zrake i zaštititi kožu. To je faktor koji treba da se prilagodi tipu kože pa se obično preporučuje spf 30 za suvu i normalnu kožu. Adekvatnu zaštitu za posebno osetljivu kožu pruža spf 50, a on se preporučuje deci i zreloj koži jer je ona kao i dečija osetljiva i podložnija oštećenju.

Osim zaštite, krema treba da hidrira kožu, odnosno da spreči njeno isušivanje koje obično nastaje zbog nedostatka vode.

Lanena košulja

Komad odeće koji morate imati u ormanu bez obzira da li ste žena ili muškarac. Dobra i kvalitetna košulja odeveni je komad koji traje dugo i koji je nepogrešiv izbor u svakoj prilici. Bilo da je u pitanju ležerna varijanta ili elegantan izgled, fina tkanina učiniće vas atraktivnim i upadljivim.

Kada su temperature visoke, materijal odeće treba da bude prirodan. Organski materijali su obavezni zbog njihove moći da telu pruže osećaj lagodnosti i karakteristične odlike da upijaju znoj. Lan je najčešći izbor tokom leta zbog izuzetnog osećaja na koži. Košulja od ovog materijala neizostavan je komad odeće koji morate kupiti ovog leta, a bela ili svetlo plava, boje su koje, pored male crne haljine i klasične bele košulje, mogu stati u ormar kao večno aktuelni i moderni komadi.

Aksesoar kao ,,začin” stilu

Već nekoliko sezona aktuelna ,,bucket” kapa, kačket i šešir, na listi su želja mnogih muškaraca i žena. Kako su nam lice, kosa i glava prvi na udaru kada su visoke temperature u atmosferi, ovi komadi poželjni su da se nađu na listi za kupovinu ovog leta.

Različiti dezeni i boje pored zaštite od sunca, učiniće vaše odevanje potpunim i začiniti vaš stil.

Dobar kačket ili kapa komad su koji će vam sigurno  trajati i koji vas neće ostaviti nezapaženim na bazenu ili plaži. Boje kačketa koje su najaktuelnije ovog leta su bež, tamno zelena i ljubičasta. Neizostavan detalj često je vez.

Pored osnovnih stvari koje svako sa sobom nosi uvek, veoma je važno zaštiti se tokom leta. Stoga, poželjno je u torbi uvek imati zaštitu od sunca, flašicu omiljenog soka ili vode i biti spreman za visoku temperaturu. To naravno uključuje i adekvatnu odeću. Omiljeni komad odeće tokom leta, svakako je kupaći kostim pa je zato on i prvi na našoj listi za kupovinu. Aktuelni dizajn mogao bi zauzeti još malo slobodnog mesta u vašem garderoberu. Sa kupaćim kostimom može se savršeno uklopiti lanena košulja, šešir ili kačket.  Budite spremni za bazen, uživanje pored reke ili na planiranom odmoru i ne zaboravite da spakujete kremu, vodu i naravno lične stvari!

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde