Tragedija kod Bačkog Petrovca – Sahrana majke u Gajdobri, poznato stanje dece

Devojčice, uzrasta 7, 9 i 10 godina, zadobile su povrede u udesu u kojem je poginula njihova majka S.J. (38)

Jedna od tri devojčice koje su juče povređene u saobraćajnoj nesreći kod Bačkog Petrovca biće danas otpuštena kući, dok dve njene sestre ostaju na lečenju u Dečijoj bolnici u Novom Sadu.


Devojčice, uzrasta 7, 9 i 10 godina, zadobile su povrede u udesu u kojem je poginula njihova majka S.J. (38), dok je otac Ž.J. (36) zadobio teške telesne povrede i nalazi se na lečenju u Kliničkom centru Vojvodine.

Jedna od devojčica, koja je imala lakše povrede, hospitalizovana je radi detaljne dijagnostike, ali će danas biti otpuštena na kućno lečenje. Druga devojčica je prebačena sa intenzivne nege na redovno odeljenje, dok je treća i dalje na intenzivnoj nezi, gde se sprema za hiruršku intervenciju. Sve tri devojčice su van životne opasnosti, prema informacijama iz Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta u Novom Sadu, poznatijeg kao Dečija bolnica.

Otac devojčica, Ž.J., hemodinamski je stabilan i trenutno se nalazi na Klinici za anesteziju, intenzivnu terapiju i terapiju bola u Kliničkom centru Vojvodine. On ima politraumatske povrede, a lekari preduzimaju sve mere intenzivnog lečenja i monitoringa.

Policija u Bačkom Petrovcu uhapsila je I.P. (37), državljanina Hrvatske, zbog osnovane sumnje da je izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je jedna osoba izgubila život, a četiri osobe su povređene, među kojima je i troje dece. Sumnja se da je I.P., vozeći sa 1,48 promila alkohola u organizmu, izgubio kontrolu nad vozilom, prešao u suprotnu traku i udario u automobil u kojem se nalazila porodica iz Novog Sada.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje u trajanju do 48 sati, i on će uz krivičnu prijavu biti priveden višem javnom tužiocu u Novom Sadu.

Prema izjavama očevidaca, I.P. je vozio „mercedes“ velikom brzinom, a na društvenim mrežama pojavio se i snimak njegove vožnje neposredno pre nesreće. Sumnja se da je vozilo prešlo u suprotnu traku i direktno udarilo u „fijat“ u kojem se nalazila porodica. Vatrogasci su intervenisali kako bi izvukli povređene iz automobila, a majka je, nažalost, preminula nakon što je izvučena.

Prema policijskim informacijama, za volanom „fijata“ nalazila se S.J., dok je suprug bio na suvozačkom mestu, a deca su bila na zadnjem sedištu. Nesreća je rezultat prelaska „mercedesa“ u suprotnu traku, što je izazvalo direktan sudar.

Sahrana nesrećne majke biće održana danas na groblju u Gajdobri.

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde