U Kulpinu uručeno šest stanova izbegličkim porodicama

Za izgradnju ovih stanova izdvojeno je oko 180 hiljada evra

1234
Izvor: RTV

KULPIN: U okviru Regionalnog stambenog programa, u Kulpinu je juče (20.07.) uručeno šest stanova izbegličkim porodicama iz Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, koje imaju trenutno prebivalište na teritoriji opštine Bački Petrovac.


Prošlo je više od 26 godina otkako su Milana Radišić i njena porodica u ratnom vihoru ostali bez svog doma. Nakon čestih promena mesta prebivališta i podstanarskog života, konačno su dobili krov nad glavom.

– Bački Petrovac je širom otvorio ruke i primio mnogo izbeglica, a među njima i ove porodice koje će danas da se skuće uz pomoć države i donatora. Nije bilo lako za sve ove godine naročito za one starije ljude koji su izbegli, ostavili tamo sve što su stekli i ovde morali da grade život ispočetka – rekla je Milena Radišić.

Za izgradnju ovih stanova izdvojeno je oko 180 hiljada evra, gde su najvećim delom sredstva obezbeđena iz Fonda Regionalnog stambenog programa i opštine Bački Petrovac.

– Ponosni smo što smo najveći donator Regionalnog stambenog programa. Na ovom primeru još jednom vidimo solidarnost naroda Evropske unije sa ljudima u Srbiji i na zapadnom Balkanu kojima je potrebna pomoć – rekla je Brigit Kuhar, program menadžer u Delegaciji EU u Srbiji.

U proteklih pet godina Opština Bački Petrovac u saradnji sa Komesarijatom za izbeglice i migracije, uspela je da trajno zbrine 45 izbegličkih porodica.

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde