U nedelju 16. juna nova akcija besplatnih preventivnih pregleda

U periodu od 8 do 17 časova u Kliničkom centru Vojvodine

83

NOVI SAD – Usled velikog interesovanja građana, Ministarstvo zdravlja u nedelju, 16. juna, nastavlja akciju besplatnih preventivnih pregleda, koju sprovodi u cilju rane dijagnostike i promocije prevencije.


Tom prilikom, u periodu od 8 do 17 časova u Kliničkom centru Vojvodine biće organizovani preventivni pregledi, za sve građane, i oni bez zdravstvenog osiguranja, biće u prilici da bez zakazivanja i uputa, brzo i efikasno sprovedu dermatološki pregled mladeža i urade tumor markere CEA, CEA 19-9 i AFP (alfa feto protein).

Pored toga građani će i ovog puta moći da izmere krvni pritisak, urade ultrazvučni pregled abdomemena, provere kompletnu krvnu sliku i nivo šećera u krvi u laboratorijama.

I ovoga puta, svi pacijenti kod kojih se uoče nepravilnosti prilikom pregleda ili u rezultatima, biće odmah upućivani na dalju dijagnostiku i preglede već u toku naredne nedelje.

Ministarstvo zdravlja i ovom prilikom izražava zahvalnost svim građanima koji su prethodnih nedelja obavili preglede, i poziva sve da isto učine i ove.

Preventivni pregledi će se sprovesti u Specijalističkoj Poliklinici, (zgrada Poliklinike).

KCV i ovim putem poziva sve građane da obave preventivne preglede i time pozitivno utiču na svoje zdravlje.

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde