U petak sunčano vreme sa temperaturama do 31 stepeni

Najava veoma toplog vremena

26

U Srbiji će u petak, 5. jula biti pretežno sunčano vreme sa temperaturama do 31 stepeni saopštio je Republički Hidrometeorološki Zavod.

U Novom Sadu će biti pretežno sunčano i toplije vreme uz slab, promenljiv vetar, dok će najviša temperatura u toku dana biti oko 29 stepeni.

U narednih sedam dana očekuje se porast temperatura, do 37 stepeni, uz tropske noći u urbanim sredinama.

Najava veoma toplog vremena

Subota: Pretežno sunčano i još toplije. U košavskom području duvaće umeren i jak jugoistočni vetar, a u ostalim krajevima slab vetar promenljivog smera. Najniža temperatura od 12 do 20, a najviša dnevna od 30 do 33 stepena.

Nedelja: Pretežno sunčano i veoma toplo. Duvaće slab i umeren jugoistočni vetar, a u ostalim krajevima slab vetar promenljivog smera. Najniža temperatura od 14 do 23, a najviša dnevna od 33 do 35 stepeni.

Ponedeljak: Pretežno sunčano i veoma toplo. Vetar slab, promenljiv. Najniža temperatura od 15 do 23, a najviša od 32 do 36 stepeni.

Najvrelije se očekuje u periodu posle 12. jula, uz maksimalne temperature od 35 do 40 stepeni. Najtoplije će biti na istoku Srbije, pa će najvreliji biti gradovi u Timočkoj i Negotinskoj Krajini, odnosno Zaječar i Negotin.

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde