U većem delu Srbije kiša i pljuskovi s grmljavinom

Moguć i grad praćen jakim vetrom

60

NOVI SAD – Širom Srbije danas kiša i pljuskovi s grmljavinom, a biće uslova i za nepogode s gradom i jakim vetrom.


Jedino će na istoku i jugu biti sunčanih perioda. Temperatura u daljem padu. Najviša dnevna od 22 stepena na severu do 30 stepeni na jugu Srbije. U Novom Sadu moguća kiša i pljuskovi s grmljavinom, a može biti i grada. Temperatura oko 23 stepena.

Kiša i pljuskovi sa grmljavinom očekuju se u većem delu Srbije, a lokalno mogu biti intenzivniji sa pojavom grada i jakim i olujnim vetrom u zoni pljuska (najšire područje zahvaćeno gradom bi trebalo da bude istočna Srbija). Duvaće slab i umeren severozapadni vetar. Najniža temperatura od 15 do 19, najviša od 22 stepena na zapadu i severozapadu, do 30 stepeni na jugu i jugoistoku Srbije.

U četvrtak promenljivo oblačno i nestabilno, mestimično sa pljuskovima i grmljavinom, koji će ponegde biti izraženiji uz veliku količinu padavina za kratko vreme, grad i olujni vetar.

U petak se na severu Vojvodine očekuje stabilizacija vremena uz duže sunčane intervale. U ostalim krajevima mestimično kiša i lokalni pljuskovi sa grmljavinom, uz postepeni prestanak padavina posle podne i uveče. Vetar slab i umeren, na istoku i jak, severozapadni.

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde