Udelené uznania Pro Cultura Slovaca na rok 2024

Jozef Maďar z Báčskeho Petrovca je nositeľom Pamätného listu Pro Cultura Slovaca v roku 2024

127
FOTO: ÚKVS

Vo štvrtok (18.04.) v priestoroch Ústavu pre kultúru vojvodinských Slovákov slávnostne udelili spoločnú cenu dolnozemských Slovákov – Cenu Pro Cultura Slovaca a Pamätný list Pro Cultura Slovaca, ktoré od roku 2018 každoročne spoločne udeľujú Ústav pre kultúru vojvodinských Slovákov, Ústav kultúry Slovákov v Maďarsku, a Kultúrna a vedecká spoločnosť Ivana Krasku (zriaďovatelia Ceny Pro Cultura Slovaca).


Podľa rozhodnutia medzinárodnej poroty, ktorú tohto roku tvorili prvý podpredseda Demokratického zväzu Slovákov a Čechov v Rumunsku Mgr. Pavel Hlásnik, riaditeľka Ústavu kultúry Slovákov v Maďarsku Katarína Királyová a úr. riaditeľka Ústavu pre kultúru vojvodinských Slovákov Anna Speváková ceny Pro Cultura Slovaca na rok 2024 získali Ján Nemček z Kovačice a Alexander Bako zo Starej Pazovy, obidvaja zo Srbska.

Po prvýkrát bola udelená aj tretia, mimoriadna, Cena Pro Cultura Slovaca na rok 2024, ktorej nositeľom je Mládežnícky dychový orchester zo Slovenského Komlóša z Maďarska.

Nositeľmi Pamätného listu Pro Cultura Slovaca v roku 2024 sú Zdenka Obšustová z Padiny a Jozef Maďar z Báčskeho Petrovca, obidvaja zo Srbska.

Prítomným sa prihovorila a oceneným pogratulovala predsedníčka Národnostnej rady slovenskej národnostnej menšiny Dušanka Petráková a blahoprajné slová oceneným adresoval aj veľvyslanec Slovenskej republiky v Belehrade Michal Pavúk.

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde