Jarná výsadba stromov v osadách obce Báčsky Petrovec

V osadách Báčskeho Petrovca, Kulpína a Maglića

BÁČSKY PETROVEC – Začiatkom roka, JKP „Komunalac“ vykonal jarnú výsadbu stromov v osadách Báčskeho Petrovca, Kulpína a Maglića.


Vôkol skládky odpadov v Báčskom Petrovci bolo ukončené formovanie ochranného pásma proti vetru a vysadených je 250 kusov drevín bresta. Vedľa Begeja bola vykonaná výsadba vŕby na miestach, kde chýbali stromy. Jazero v Báčkom Petrovci je bohatšie o 150 sadeníc okrasných drevín lipy a jaseňa.

Ukončené bolo stromoradie v Ulici Janka Jesenského v Báčskom Petrovci, kde je vysadených 200 sadeníc lipy a jaseňa. Tiež vedľa cyklistického chodníka Báčsky Petrovec – Kulpín bola vykonaná výsadba 200 stromkov.

Štyridsať stromkov moruše bolo zasadených na cintoríne v Báčkom Petrovci. V Maglići na troch lokalitách vysadených je 1000 agátov.

V Kulpíne výsadba sadeníc sa konala na štyroch lokalitách: v parku pred kaštieľom Dunđerkovcov, na oboch cintorínoch a vôkol skládky staveného odpadu. Tieto
priestranstvá budú bohatšie o dreviny agátu, jaseňa, lipy a vŕby, úhrnne o 300 kusov.


BAČKI PETROVAC – Početkom godine, JKP „Komunalac“ je odradio prolećnu sadnju drveća u naseljenim mestima Bački Petrovac, Kulpin i Maglić.

Oko deponije u Bačkom Petrovcu završeno je formiranje vetrozaštitnog pojasa i posađeno je 250 stabala bresta. Uz Begej su popunjena mesta gde nije bilo drveća i posađeno je 200 vrba. Jezero u Bačkom Petrovcu bogatije je za 150 sadnica parkovskog drveća lipe i jasena.

Završen je drvored u Ulici Janka Jesenskog u Bačkom Petrovcu, gde je posađeno 200 sadnica lipe i jasena. Takođe uz biciklističku stazu Bački Petrovac – Kulpin izvršena je
sadnja 200 stabala. Na groblju u Bačkom Petrovcu je posađeno 40 stabala duda.

U Magliću na tri lokacije zasađeno je 1000 stabala bagrema.

U Kulpinu je sađeno na četiri lokacije: park ispred dvorca Dunđerski, na oba groblja i oko građevinske deponije. Posađene su sadnice bagrema, jasena, lipe i vrbe. Ukupno je zasađeno 300 sadnica.

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde