Unapređivanje saradnje i realizacija novih projekata

Susret ambasadora Srbije u Bratislavi sa biskupom SEAVC Javornikom i počasnim konzulom Hodoličem

U utorak 23. jula, Ambasador Srbije u Bratislavi, Aleksandar Nakić, sastao se sa Jaroslavom Javornikom, biskupom crkve Slovačke evangeličke augsburške veroispovesti u Srbiji i Andrejom Hodoličem, počasnim konzulom Slovačke, u Bačkom Petrovcu.

Na sastanku, održanom u prijateljskoj i konstruktivnoj atmosferi, razgovaralo se o unapređenju saradnje i jačanju odnosa između Srbije i Slovačke. Istaknut je značaj Slovačke evangeličke crkve u Srbiji koja doprinosi kulturnom bogatstvu i raznovrsnosti Srbije. Naglašena je važnost međusobne podrške i zajedničkih projekata koji će doprineti boljem razumevanju i saradnji između srpskog i slovačkog naroda.

Sagovornici su se saglasili da je potrebno kontinuirano raditi na jačanju međusobnih odnosa i saradnje, te su izrazili spremnost za buduće susrete i zajedničke inicijative koje će doprineti daljem povezivanju dva naroda.


V utorok 23. júla, veľvyslanec Srbska v Bratislave, Aleksandar Nakić sa stretol s Jaroslavom Javorníkom, biskupom Cirkvi slovenského evanjelického augsburského vyznania v Srbsku a Andrejom Hodoličom, honorárnym konzulom Slovenska.

Na stretnutí v priateľskej a konštruktívnej atmosfére, diskutovali o zlepšení spolupráce a posilnení vzťahov medzi Srbskom a Slovenskom. Vyzdvihuje sa význam Slovenskej evanjelickej cirkvi v Srbsku, ktorá prispieva ku kultúrnemu bohatstvu a rozmanitosti Srbska. Zdôraznil sa význam vzájomnej podpory a spoločných projektov, ktoré prispejú k lepšiemu porozumeniu a spolupráci medzi srbským a slovenským národom.

Účastníci rozhovoru súhlasili, že na upevňovaní vzájomných vzťahov a spolupráce je potrebné neustále pracovať a vyjadrili pripravenosť na budúce stretnutia a spoločné iniciatívy, ktoré prispejú k ďalšej spolupráci oboch národov.

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde