Utvrđen uzrok smrti dece Martine i Lava koji su skočili sa solitera

Obdukcija je utvrdila da su mališani preminuli nasilnom smrću

Foto: 021.rs

Sinovi Martine iz Bačkog Petrovca i Lava P. S. koji su 01. marta izvršili samoubistvo, skokom sa solitera na Bulevaru cara Lazara u Novom Sadu, da bi potom, nakon što je utvrđen njihov identitet, u Petrovaradinu u kući u kojoj su živeli sa decom rođenom 2020. i 2023. godine, pronađena beživotna tela mališana, preminuli su nasilnom smrću, saznaje „Dnevnik“.


Višem javnom tužilaštvu su dostavljeni zapisnici o obdukcijama tela i o urađenim toksikološkim analizama jednogodišnjeg i četvorogodišnjeg dečaka iz Petrovaradina, na osnovu kojih je utvrđeno da su kod oba deteta smrti nasilne.

„Kod jednog deteta smrt je nastupila usled akutne depresije vitalnih funkcija zbog prekomernog uzimanja leka difenihidramin, a kod drugo deteta usled sadejstva leka difenhidramin i etil alkohola“, navode za Dnevnik u novosadskom Višem javnom tužilaštvu.

Podestimo, mladi bračni par koji je zajedno skočio u smrt, preminuo je usled pada, a u njihovom organizmu pronađen je alkohol i lekovi. Hemijsko-toksikološkim analizama uzoraka koji su uzeti od Martine P. S. i Lava P. S, proizilazi da je u njihovom organizmu pronađen alkohol, kao i prisustvo lekova protiv bolova, povišene telesne temperature i kašlja, kao i njihovih metabolita.

Veštačenjem kompjutera i telefona, prema nezvaničnim informacijama do kojih je došao „Dnevnik“, utvrđeno je da su guglali koje su supstance kojima može da se neko otruje i na koji način. Takođe, pretraživali su i koje su najviše zgrade u Novom Sadu. Sve to je ukazivalo na to da je ovaj mladi bračni par planirao da otruje svoju decu, a potom da izvrši samoubistvo.

Martina i Lav su, bez dokumenata, dreći se za ruke ušli u zgradu na Bulevaru cara Lazara broj 7 sa koje su skočili. Nakon što je utvrđen njihov identitet, u kući u Petrovaradinu gde su živeli kao podstanari, pronađena su beživotna tela njihovih sinova. Usledio je uviđaj, koji je trajao satima, i koji je, uprkos bogatom iskustvu novosadskih operativaca iz krvnih delikata, verovatno bio najteži u karijeri.

Iako se odmah posumnjalo da su roditelji usmrtili svoje sinove, na njihovim malenim telima nije bilo tragova nasilja, ali su prvi toksikološki rezultati obdukcije dece ukazali na postojanje određenih supstanci koje su mogle dovesti do njihove smrti. Analize su nastavljaju kako bi se utvrdilo da li je namerno ili slučajno prouzrokovana smrt dece.

Zbog specifičnosti čitavog slučaja, istraga se vodila u nekoliko pravaca. Nije se isključila ni mogućnost da je reč o okultizmu, imajući u vidu da ambijent u kojem je živela ova porodica ukazuje na moguću pripadnost nekom religijskom kultu. Prema našim saznanjima, u kući su pronađeni egipatski simboli, sveska i pisma koja upućuju na zagrobni život.

Šta je ovaj mladi bračni par naveo na samoubistvo i ubistvo dece, da li su roditelji zajedno otrovali decu ili je to učinio samo jedan od njih, verovatno se nikada neće saznati, a li će ova porodična tragedija ostati zapamćena u javnosti.

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde