V Hložanoch zaznamenaný ekologický deň

Medzinárodný deň ochrany ozónovej vrstvy, bol v Hložanoch oslávený 21. septembra

Foto: hl.rs

HLOŽANY – Medzinárodný deň ochrany ozónovej vrstvy, ktorý pripadá na 16. september, bol v Hložanoch oslávený 21. septembra. Združenie ekológov Ekos Hložany pravidelne organizuje aktivity k tomuto dňu, ktoré si naplánovalo v programe už na začiatku roka, uvádza Hlas ľudu.


Združenie ekológov EKOS minulú sobotu aktívne oslávilo Deň ozónového obalu Zeme. Hovoria, že je to Eko deň Hložian.

Program pozostával z viacerých častí. Zrána sa žiaci nižších tried základnej školy so svojimi rodičmi a starými rodičmi zoskupili na trhovisku v centre dediny, kreslili a maľovali na chodníky a betónové stoly na tému ozón, príroda a pekný život na Zemi.

V rámci otváracieho programu prítomných privítal predseda združenia Pavel Balca a vyzdvihol, že Združenie Ekos tento deň tradične organizuje v spolupráci so Základnou školou Jozefa Marčoka Dragutina v Hložanoch, so žiakmi, ktorých animujú i učitelia. Mottom tohto podujatia je: meňme svoje zvyky a nie klímu. Všetko v snahe aktívnejšie sa pričiniť k ochrane ozónu. O samotnom dni viac hovorila členka Anna Turanová.

Program pokračoval v prednese slohových prác v podaní siedmich žiakov základnej školy, ktorých nacvičila profesorka Anna Huďanová.

Ekosovci zvyčajne tento program v minulých rokoch realizovali aj pri Dunaji, ale teraz tam nemajú vhodné miesto. Náhradnou lokalitou im bola bažantnica poza dedinu, ale pre včelín sa ani tam neodhodlali organizovať program. Preto sa rozhodli, že tohto roku zostanú v strede Hložian a všetky aktivity súvisiace s týmto dňom realizujú tuná.

V pokračovaní žiakov mladších ročníkov v športovej súťaži animoval Ondrej Zahorec. Potom na svoje prišli aj žiaci vyšších ročníkov. Profesor telovýchovy Ján Hansman pre nich pripravil športové zápolenia a Ondrej Zahorec aj vedomostný kvíz ohľadom témy a dňa, ktorý oslavovali. Na záver pre všetkých pripravili občerstvenie.

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde