V Petrovci tohto roku 40 konfirmandov

Slávnosť v petrovskom cirkevnom zbore

129
FOTO: Hlas ludu

Už sa ustálilo, že v prvú nedeľu po Veľkej noci v Báčskom Petrovci prebieha slávnosť konfirmácie. Tohto roku v petrovskom evanjelickom cirkevnom zbore bolo 40 konfirmandov: 16 chlapcov a 24 dievčat. Okrem z Petrovca, dvaja konfirmandi prišli zo zahraničia – jeden zo Slovenska a jeden z Čiernej Hory. Pripravil ich farár petrovský Ján Vida.


Aj kvôli veľkému počtu detí, ktoré pristupujú k spovedi a Večeri Pánovej, slávnosť konfirmácie v petrovskom kostole trvala pomerne dlho a bývala veľmi náročná tak pre deti, ako aj pre prítomných v kostole.

Aby trochu odbremenili túto nedeľu, vlani prvýkrát usporiadali služby Božie s Večerou Pánovou v predvečer konfirmácie a na nich sa prisluhovala Večera Pánova rodičom, starým rodičom, krstným rodičom a ostatným, čo si to priali. Tak bolo aj v tomto roku a v sobotu podvečer 6. apríla bola konfirmačná slávnosť s Večerou Pánovou a spoveďou a v nedeľu ráno 7. apríla boli služby Božie s konfirmáciou.

Inak v poslednom prípravnom týždni konfirmandi sa okrem bežnej prípravy na slávnosť oboznamovali aj s fungovaním cirkevného zboru a spoznávali aj chrám Boží.

Po skúške, vyhlásení konfirmandov za dospelých členov cirkvi a ich prvom prijímaní Večere Pánovej, ako pamiatku z konfirmácie, si domov odniesli aj Rozpomienku.

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde