Večierok so spisovateľkou v Knižnici Štefana Homolu

Jelena Bačićová-Alimpićová doteraz vydala 12 románov a všetky jej knihy sa dostali medzi najčítanejšie a najpredávanejšie tituly

119
FOTO: foto z archívu KŠH

Aj tohto roku si vedenie petrovskej Knižnice Štefana Homolu predsavzalo – s cieľom čím tesnejšie komunikovať so svojimi členmi – organizovať stretnutia s autorkami a autormi obľúbených kníh. Jednou z nich je i Jelena Bačićová-Alimpićová (1969).


Riaditeľka knižnice Vesna Valihorová-Filipovićová, povedala, že tituly tejto autorky sú také vyhľadávané, že len čo niekto vráti vypožičanú a prečítanú jej knihu, spravidla v ten istý deň už z knižnice „cestuje“ do rúk ďalšej čitateľky. Práve ten moment bol pohnútkou pre vedúcu knižnice, osloviť spisovateľku a pozvať ju na stretnutie s jej vernými i potenciálnymi čitateľmi do Petrovca.

Potešila sa pozvaniu a po zladení termínov literárne posedenie s Jelenou Bačićovou-Alimpićovou prebiehalo v piatok 14. júna na nádvorí Kultúrneho strediska v Petrovci. Na besedu s populárnou a oceňovanou spisovateľkou, autorkou mnohých bestsellerov, prišli početní milovníci kníh a jej tvorby. V rozhovore s riaditeľkou Valihorovou-Filipovićovou autorka predstavila obecenstvu svoje literárne dielo. Vďaka spontánnemu rozhovoru s touto temperamentnou autorkou bol to pre všetkých účastníkov krásny júnový podvečer.

Jelena Bačićová-Alimpićová doteraz vydala 12 románov (Ringišpil, Pismo gospođe Vilme, Poslednje proleće u Parizu, Nigde nema te, Kofer iz Berlina, Njegove bele rukavice, trilógiu Kazna za greh a ďalšie) a všetky jej knihy sa dostali medzi najčítanejšie a najpredávanejšie tituly. Niektoré už vyšli aj v preklade do iných jazykov (macedónskeho, francúzskeho, tureckého, bulharského, slovenského).

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde