Vernisáž – Výstava petrovských výtvarných umelcov v Báčskom Petrovci

Uskutoční sa 03. augusta so začiatkom o 18.00 hodine, pod názvom "Čaro štetca"

V rámci tohtoročných Slovenských národných slávností prvým sprievodným podujatím bude maliarska výstava „Vernisáž Čaro Štetca 13“, ktorú organizujú petrovskí výtvarníci, a ktorá sa uskutoční 03. augusta so začiatkom o 18.00 hodine.

V priestoroch Turistickej organizácie budú vystavené umelecké obrazy petrovských maliarov. Výstava bude mať predajný charakter, ana ten spôsob môžete podporiť prácu združenia. Predsedníčka združenia, Mária, očakáva výnimočné diela ich maliarov.

„To, čo by som chcela pri tejto príležitosti spomenúť, je, že okrem našej výstavy, ktorá sa otvára v sobotu 03. augusta, 10. augusta sa zúčastníme aj na programe Slovenských národných slávností, kde budeme maľovať v parku Zuzky Medveďovej, od 13:00 do 18:00 hodine. Všetci záujemcovia o maľbu a umenie sú vítaní, aby sa zoznámili s našou tvorbou, členmi alebo  jednoducho strávili čas s nami a užili si maľovanie. Pozývam všetkých mladých umelcov a amatérskych maliarov.


U okviru Slovačkih narodnih svečanosti ove godine, prvi po redu prateći događaj ove manifestacije će biti izložba slika „Vernisáž Čaro Štetca 13“, u organizaciji Petrovačkih likovnih umetnika, koja će se održati 03. avgusta sa početkom u 18 časova.

U prostorijama Turističke organizacije biće izložene umetničke slike Petrovačkih slikara. Izložba će biti prodajnog karaktera, pružajući vam priliku da naj taj način i podržite rad Udruženja.

U prostorijama Turističke organizacije biće izložene umetničke slike Petrovačkih slikara. Kako kaže predsednica udruženja, Maria, očekuju se izuzetni radovi njihovih slikara.

„Ono što bih htela ovom prilikom da napomenem je da ćemo pored naše izložbe, koja se otvara u nedelju, 03. avgusta, učestvovati i 10. avgusta u programu Slovačkih narodnih svečanosti, gde ćemo slikati u Parku Zuske Medveđove u periodu od 13 do 18 časova. Svi zainteresovani ljubitelji slikarstva i umetnosti su dobrodošli da se upoznaju sa našim radom, članovima ili jednostavno provedu vreme sa nama i uživaju u slikanju. Ovim putem želim da pozovem sve mlade umetnike i slikare amatere da nam se pridruže.“

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde