Vihor MG Bike Tour počas Slovenských národných slávností

Bicyklovanie ako zdraviu prospešná činnosť sa udomácnilo v programe Slovenských národných slávností

Foto: hl.rs

Asociácia bicyklistov Vihor MG z Maglića v spolupráci s Radou pre bezpečnosť cestnej premávky Obce Báčsky Petrovec a opravovne bicyklov Bat Bike, počas Slovenských národných slávností v pondelok 12. augusta popoludní, pre aktivistov bicyklovania pripravila piaty v poradí Vihor MG Bike Tour.


Bicyklovanie ako zdraviu prospešná činnosť sa udomácnilo v programe Slovenských národných slávností. Kým dospelí majú možnosť mať účasť v premávke aj na automobiloch, či motocykloch, deti, keď nechcú všade chodiť pešo, zostáva im ako prepravný prostriedok iba bicykel. Práve to, ako sa správne udržuje bicykel a ako sa bezpečne jazdí v premávke, je cieľom tohto bike touru.

V nedeľu predvečer sa na nádvorie Miestneho spoločenstva Báčsky Petrovec dostavili deti, žiaci a ich rodičia a aj starí rodičia, ktorí majú blízko k bicyklovaniu. Najprv ich evidovali v zozname. Najmenším dali i kriedy, aby podľa vlastnej obrazotvornosti kreslili na nádvorí Kultúrneho strediska Báčsky Petrovec bicykle a všetko, na čo ich upomínajú.

Majster opravár zatiaľ skontroloval bicykle, ktorými prišli účastníci – keď to bolo nevyhnutné, dodúchal pneumatiky, skontroloval a napravil brzdy a výšku sedadla.

Aj tohto roku účastníci slávnosťového bike touru mali rovnakú trasu ako i v minulých rokoch, teda mali nasmerované z centra Petrovca cyklistickou dráhou do Kulpína ku kaštieľu, kde si vydýchli, osviežili a vyfotili, a potom sa vrátili späť.

Výhodou je, že od Petrovca do Kulpína existuje cyklistická dráha, takže je možné v kolóne pohodlne jazdiť. Pravdaže, na celú túto akciu dozerali a sprevádzali ich aj kompetentní motocyklisti.

Keď sa vrátili na začiatočný bod, organizátor pre účinkujúcich cyklistických rekreantov pripravil občerstvenie, ako aj diplomy a medaily.

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde