Výstava venovaná Mire Brtkovej v Ríme

Od 11. júla do 8. septembra v Národnej galérii moderného a súčasného umenia v Ríme

Dnes v Ríme otvoria retrospektívnu výstavu našej umelkyne Miry Brtkovej, ktorá aj odštartovala svoju umeleckú kariéru práve v tomto meste. Mira Brtková predstavuje tretiu umelkyňu, ktorú Rím tohto leta oslavuje.

Palazzo Esposizioni už mesiace vystavuje diela umelkyne Carly Accardi, Galéria Borghese otvorila svoje brány pre Louise Bourgeois, zatiaľ čo Národná galéria moderného a súčasného umenia v Ríme pripravuje najväčšie prekvapenie, perlu umeleckého leta, tzv. návrat Miry Brtkovej do náručia večnosti mesta v snahe odvďačiť sa jej za všetko, čo urobila od 60. rokov minulého storočia na umeleckej scéne v Ríme.

S podporou Ministerstva kultúry Srbska, Pokrajinskej vlády, podnikateľského konzorcia z Nového Sadu a AIK Banky Nadácia Miry Brtkovej predstaví túto umelkyňu celému svetu.

Mira Brtková – Budúcnosť je za nami je retrospektívna výstava nainštalovaná na 1 000 štvorcových metroch výstavnej plochy tejto prestížnej rímskej kultúrnej inštitúcie a predstavuje hlavné diela z tvorby Miry Brtkovej – maľby, sochy, filmovú tvorbu a módny dizajn. Vďaka koordinácii Nadácie Miry Brtkovej z Belehradu a jej zakladateľa Miroslava Rodića – so súhlasom riaditeľky GNAM Renaty Cristiny Mazzantini – sa výstava stala skutočnosťou. Kurátormi výstavy sú okrem zakladateľa Nadácie Miry Brtkovej aj Ludovica Rossi Purini a Angelo Bucarelli. Výstava Budúcnosť je za nami je podujatím kultúrnej diplomacie a je súčasťou širokého programu iniciatív, ktoré predpokladá Dohoda o kultúrnej a vzdelávacej spolupráci medzi vládou Srbska a vládou Talianska, ktorá bola schválená v roku 2012.

Retrospektívna výstava Mira Brtková – Budúcnosť je za nami sa bude konať od 11. júla do 8. septembra v Národnej galérii moderného a súčasného umenia v Ríme neďaleko Villa Borghese.

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde