Výzva pre záujemcov o účasť na festivale Cez Nadlak je…

Potvrdenie o účasti a znotovaný materiál treba odoslať najneskôr do 30. augusta

Na stránke Ústavu pre kultúru vojvodinských Slovákov zverejnená je Výzva na prihlásenie sa na 24. Prehliadku sólistov slovenskej ľudovej piesne Cez Nadlak je…


Spomenutú prehliadku v Nadlaku usporiada Aradská oblasť Demokratického zväzu Slovákov a Čechov v Rumunsku, a to v dňoch 26. – 29. septembra 2024. Ako aj v uplynulých rokoch organizátori pozývajú na prehliadku aj jedného alebo dvoch sólistov z inštitúcií, či spolkov z našej krajiny. Pripomínajú, že spevákov môže sprevádzať maximálne jedna osoba.

Účasť treba obratom písomne potvrdiť na priloženej prihláške a zaslať znotovaný materiál alebo audionahrávku dvoch piesní.

Sólisti na festivale v Nadlaku sa predstavujú s jednou pomalou a jednou rýchlou piesňou. Organizátori zabezpečujú pre účastníkov ubytovanie a stravu na celú dobu pobytu. Cestovné a poistenie hradí vysielajúca strana alebo účastník.

Organizátori tiež zdôrazňujú, že prítomnosť účastníkov v Nadlaku od štvrtka do nedele je nutná, pretože každý súťažiaci skúša s orchestrom vo štvrtok, zúčastňuje sa skúšok v piatok a sobotu, vystupuje v rámci súťažných koncertov v piatok a sobotu (každý deň po jednej piesni) a v nedeľu sa zúčastňuje galakoncertu a vyhlásenia výsledkov festivalu.

Potvrdenie o účasti a znotovaný materiál (prípadne audionahrávku) treba odoslať najneskôr do 30. augusta 2024, a to elektronicky (mailom) na adresu: [email protected].

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde