Weboví detektívi a Deň školy v ZŠ Jána Čajaka

203
FOTO: ZŠ Jána Čajaka

V Základnej škole Jána Čajaka v Báčskom Petrovci, v uplynulý týždeň, žiaci a zamestnanci školy zaznamenali Deň školy, účinkovali na pretekoch Kros RTS a uvítali pána Igora Jurića, lektora vzdelávacieho programu Weboví detektívi.


Návšteva pána Igora Jurića

V ZŠ Jána Čajaka v Báčskom Petrovci sa dňa 22.5.2024 uskutočnilo školenie s názvom Weboví detektívi v organizácii Centra pre nezvestné a týrané deti a Ministerstvo informácií a telekomunikácií republiky Srbsko. Lektorom bol pán Igor Jurić. Vzdelávanie navštívili žiaci 5. (48 žiakov) a 6. ročníka (59 žiakov). Školenie sa konalo v priestoroch školy.

FOTO: ZŠ Jána Čajaka

Deň školy

Dnešný deň, ktorý patrí nám všetkým, by mal byť dňom našej hrdosti, hrdosti na našu školu, ktorá celé desaťročia hrdo nosí meno učiteľa, spisovateľa, kultúrneho dejateľa Jána Čajaka. Aj napriek viac ako sto rokov pre mnohých z nás, Čajak je aj dnes vzorom, osobnosťou, ktorú obdivujeme. A možno si pri tom ani neuvedomujeme, že takým istým vzorom pre svojich žiakov sme aj my sami. My s našimi schopnosťami, vedomosťami, ale i nedostatkami.

Povolanie, či skôr poslanie učiteľa, bolo a aj je vždy spájané s vlastnosťami ako sú zodpovednosť, trpezlivosť a úprimný vzťah k práci. Aj napriek všetkým ťažkostiam a zložitostiam, s ktorými sa v živote stretávame, my učitelia, dostávame zadosťučinenie v podobe pocitu šťastia a spokojnosti z úspechov svojich žiakov, do osudu ktorých sme sa zapísali aj my sami.

Príjmite pri príležitosti dnešného dňa, Dňa školy, úprimné poďakovanie za vašu výchovno-vzdelávaciu prácu a prianie, aby sa všetkým zamestnancom (myslím aj na všetkých pedagogických a nepedagogických zamestnancov) dostalo uznania, úcty a vďačnosť, akú si zaslužujete.

S hrdosťou sa priznávam, že som povďačný všetkým Vám za vašu obetavú a častokrát aj málo docenenú prácu. Samozrejme som pyšný i na našich žiakov, ktorí úspešne prezentujú dobré meno našej školy.

Želám Vám pevné zdravie, veľa optimizmu, radosti z dobre vykonanej práce a do budúcnosti Vám prajem nekonečné množstvo osobných a profesionálnych úspechov.

Úradujúci riaditeľ školy
Pavel Marčok

FOTO: ZŠ Jána Čajaka

Športový deň

V piatok 17.5.2024 žiaci a zamestnanci školy strávili tradičné predpoludnie plné zábavy a športu. Tak zaznamenali Deň školy.

Žiaci boli účastníkmi najväčších detských pretekov v Európe Kros RTS Cez Srbsko. Po zakončení Krosu žiaci mali medzitriedne zápasy. Nižšie ročníky zápasili v hre Medzi dvoma ohňami, a vo vyšších ročníkoch chlapci odohrali futbalový zápas a dievčence volejbalový zápas.

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde