Za Dejana prikupljeno 28.000 dinara

U Magliću i Bačkom Petrovcu održan humanitarni teniski turnir

BAČKI PETROVAC – Turnir u tenisu je održan, kako bi se prikupila novčana sredstva za obolelog Dejana Stojanovića iz Kragujevca. Tokom turnira, prisutni gledaoci, kao i teniseri, mogli su da doniraju novčana sredstva za pomoć obolelom Dejanu, kome su oba bubrega izgubila funkciju. Kako su BAP Vesti saznale od Milana Radišića, prikupljeno je 28.000 dinara, a novčana sredstva će tokom dana, biti uplaćena na Dejanov račun.


„Pored novčanih sredstava, učesnici turnira i gledaoci su slali SMS poruke. Koliko mi je poznato, poslato je preko 200 poruka. Za one koji nisu upućeni, dužan sam da kažem da je Dejan Sojanović, svojevremeno ratovao na Kosovu. Usled mišje groznice, koju je dobio u kopnenoj zoni bezbednosti, kao pripadnik Žandarmerije, pomenutu bolest je uzrokovala hrana, tačnije, konzumiranje kontaminiranog hleba.

Nažalost, osim Dejana, ovu bolest su dobile još dve soebe. Jednoj od njih, jedan bubreg je ostao zdrav, dok se drugi bubreg na sreću potpuno oporavio. Dejan je prošao najgore, jer su mu oba bubrega izgubila funkciju, usled atrofije. Dva puta su mu u Kragujevcu, na jedvite jade, spasili život hemodijalizom. Šansa za izlečenje se javila u Belorusiji, gde bi Dejan trebalo da ode na operaciju, odnosno, transplantaciju bubrega. Dirnuti ovom bolešću koja je zahvatila Dejana, mi u Magliću, ali i kolege u Bačkom Petrovcu, organizovali smo ovaj humanitarni turnir, kako bismo pomogli Dejanu. Želim da istaknem, da naša tri drugara, jedan iz Niša, drugi iz Beograda, a treći iz Kraljeva, idu biciklima u Hilandar. Tokom tog putovanja, planirali su da obiđu pet mesta, sve u sklopu ove humanitarne akcije. Ova akcija, sada već sasvim izvesno, prerasla je lokalne okvire.

Putovanje po gradovima, i šire po državama, medijski je dobro propraćeno. Akcija je, dakle, širih razmera a u nju su se uključile i određene strukture u Crnoj Gori. Verujem da ćemo uspeti, i da će Dejan otići na preko potrebnu transplantaciju bubrega u Belorusiju, koja je u ovom trenutku jedini spas za njega“, kaže Milan Radišić, učesnik sprovedene akcije u Magliću.

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde