Za dvadeset najboljih studenata Novosadskog univerziteta od grada stipendije po 22 000 dinara mesečno

Ukupna sredstva koja su planirana za stipendije na osnovu Ugovora o saradnji između Univerziteta u Novom Sadu i Grada Novog Sada iznose 5 280 000 dinara

72
FOTO: uns.ac.rs

NOVI SAD – Odlukom o finansijskoj podršci Fondu za stipendiranje i podsticanje napredovanja darovitih studenata i mladih naučnih radnika i umetnika Univerziteta u Novom Sadu za školsku 2023/2024. godinu, Grad Novi Sad je obezbedio stipendiranje dvadeset studenata u iznosu od 22 000 dinara mesečno po studentu.


Ukupna sredstva koja su planirana za stipendije na osnovu Ugovora o saradnji između Univerziteta u Novom Sadu i Grada Novog Sada iznose 5 280 000 dinara.

Fond za stipendiranje darovitih studenata osnovan je 1992. godine kako bi pružao podršku i podsticao najvrednije. Studenti koji su se kao takvi pokazali u tekućoj školskoj godini dobijaće godinu dana mesečni prihod od 22 hiljade dinara. Tim povodom njima su u Rektoratu uručeni sertifikati, a donatorima zahvalnice.

Studenti koji su dobili novac od Fonda za stipendiranje darovitih studenata ističu da im je to veoma značajno.

„Raduje nas činjenica koliko je njih ove godine više nego vrednim radom zaslužilo priznanje i pomoć“, istakao je za Radio Novi Sad predsednik Fonda Boris Popović.

Ulaganje u obrazovanje je ulaganje u budućnost, i zato Grad Novi Sad svake godine ulaže novac iz budžeta i u studentske stipendije. Zadovoljstvo je pomagati najboljim studentima i ulagati u njih. Smatram da je to najproduktivnije ulaganje, koje garantuje prosperitet i na posletku, bolju budućnost grada i naše države. Grad Novi Sad je godinama partner Univerzitetu u Novom Sadu u stipendiranju darovitih studenata i mladih naučnika. Više od 10 godina kontinuirano doniramo sredstva Fondu za stipendiranje i podsticanje napredovanja darovitih studenata i mladih naučnih radnika i umetnika Univerziteta u Novom Sadu. Počeli smo sa 5 stipendija u iznosu od 14.000 dinara, a danas smo došli do 20 stipendija u iznosu od 22.000 dinara. I u buduće ćemo nastaviti da povećavamo, kako broj, tako i iznos stipendija, jer se trudimo da naši mladi zaista imaju najbolje moguće uslove za obrazovanje“, rekao je gradonačelnik Milan Đurić.

Snežana Lakićević iz kompanije NIS, koja je donator stipendija već 15 godina naglašava da su novac, ali i razni drugi programi prakse i obuke način da se podstaknu mladi da shvate da mogu da napreduju i da imaju gde da ostanu u Srbiji, te da kroz rad u našim kompanijama mogu da ostvare svoje ambicije, ali i doprinesu celokupnom napretku naše zemlje.

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde