Začala sa 24. prehliadka Cez Nadlak je…

Od 26. do 29. septembra sa zúčastnia aj naši predstavitelia

Foto: hl.rs

Od 26. do 29. septembra, v Nadlaku prebieha 24. Prehliadka sólistov slovenskej ľudovej piesne Cez Nadlak je… Organizuje ju Aradská oblasť Demokratického zväzu Slovákov a Čechov v Rumunsku, vznikla podľa vzoru Stretnutia v pivnickom poli a je medzinárodného charakteru.


V programe festivalu je povinná skúška s orchestrom vo štvrtok, vystúpenie v rámci súťažných koncertov v piatok a sobotu a účasť v nedeľnom galakoncerte, v rámci ktorého prebieha vyhlásenie výsledkov festivalu. Aj tohto roku vystúpia i predstavitelia vojvodinských Slovákov.

V kategórii najmladších spevákov (od 6 do 12 rokov) sú šiesti, a to: Katarína Martišová z Kysáča, Nina Častvenová z Báčskeho Petrovca, Dária Poničanová z Padiny, Lucia Válovcová z Kovačice, Paulína Zimová z Kulpína a Sára Poničanová z Bieleho Blata.

V kategórii mládežníkov (od 13 do 18 rokov) našu krajinu predstavujú siedmi účastníci: Timea Tomanová z Padiny, Martina Sklabinská z Kulpína, Bojan Čorba z Bieleho Blata, Simona Sýkorová a Lenka Hodoličová z Báčskeho Petrovca, Patrik Jocha zo Selenče a Katarína Válovcová z Kovačice.

Máme predstaviteľov aj v najstaršej kategórii spevákov (účastníci nad 18 rokov) a sú to: Tamara Melegová z Lugu, Alexandra Filková zo Starej Pazovy a dvaja Kysáčania – Jozef Pavlov a Ján Francisty.

Organizátori pripomínajú, že ide o súťaž sólistov, teda prípadné skupiny (duetá a pod.) môžu vystupovať len mimo konkurencie o ceny. Ináč v Nadlaku sa súťaží v troch vekových kategóriách: od 6 – 12 rokov, 13 – 18 rokov a nad 18 rokov.

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde