Záveje v podaní ochotníkov z Kysáča vo finálnom výbere

Festival ochotníckych divadiel Vojvodiny

85
FOTO: Ochotnícke divadlo Kultúrneho centra Kysáč

V každoročnom cykle prehliadok a prejavov Vojvodinského zväzu umeleckej ochotníckej tvorivosti vo všetkých oblastiach umeleckej tvorivosti Festival ochotníckych divadiel Vojvodiny zaujíma veľmi dôležité miesto nielen v kalendári podujatí zväzu, ale aj na kultúrnej mape Vojvodiny. Tohtoročný prebieha od 17. do 26. mája v sále Mestského kina v Báčskej Palanke.


Do finálneho festivalového výberu sa z oblastných prehliadok na záverečný pokrajinský festival v Báčskej Palanke dostalo 10 najlepších hier.

V rámci nich sú aj dve predstavenia po slovensky. Sú to Záveje v podaní ochotníkov z Kysáča, ktorí sa palanskému publiku predstavili v sobotu 18. mája a Nepobehuj tu nahá! ochotníkov Domu kultúry 3. októbra z Kovačice. Kovačické predstavenie je na programe vo štvrtok 23. mája.

Festival ochotníckych divadiel Vojvodiny je kultúrno-umelecké podujatie pokrajinského charakteru a predstavuje záverečnú prehliadku najlepších úspechov vojvodinských ochotníckych divadelných súborov a skupín počas jedného roka. Bez ohľadu na formu, veľkosť, štýl a žánrovú charakteristiku predstavení na tento festival prichádzajú tie najkvalitnejšie predstavenia aktuálneho ročníka.

Organizátormi podujatia sú Zväz vojvodinskej ochotníckej umeleckej tvorby a Kultúrne stredisko Báčska Palanka.

Po každom predstavení sú odborné diskusie o predstaveniach, na ktorých sa zúčastňujú členovia súboru, režisér, porotcovia, prítomní odborníci a diváci.

Porota v zložení: Ľuboslav Majera, režisér a predseda poroty, Kristina Savkovová, herečka, a Dr. Ivan Pravdić, dramatik, udelila ceny za prvé, druhé a tretie miesto a pätnásť špeciálnych cien.

Predstavenia, ktoré obsadia prvé tri miesta sa zúčastnia na 65. ročníku Republikového festivalu, ktorý sa tradične koná v Kule a tohto roku bude od 14. do 22. júna.

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde