Zaznamenaný Medzinárodný deň seniorov v Báčskom Petrovci

V utorok (01.10.)

Foto: hl.rs

BÁČSKY PETROVEC – V utorok (01.10.), Obecné združenie penzistov Báčsky Petrovec zorganizovalo oslavu Medzinárodného dňa seniorov v miestnej reštaurácii v Petrovci. Medzi seba si pozvali aj hostí, uvádza Hlas ľudu.


Na úvod slávnostného posedenia penzistom z celej Báčskopetrovskej obce v kratšom kultúrno-umeleckom programe zaspievali speváčky Lenka Hodoličová a Tamara Ninićová za hudobného sprievodu harmonikára Ondreja Maglovského. Humornými príhodami sa im prihovoril aj herec Ondrej Brna.

Prítomných penzistov a hostí privítal predseda Obecného združenia penzistov Boško Bogunović a zohľadnil, prečo sa tam vlastne zoskupili. Pripomenul, že aj v Obci Báčsky Petrovec je populácia starších vo veľmi vysokých percentách – v súčasnosti 38 percent občanov je starších ako 60 rokov a predpoklad je, že toto percento sa bude neustále zvyšovať.

Prítomným sa prihovorili aj predseda Pokrajinského združenia penzistov Milan Nenadić, ktorý v krátkych črtách sprítomnil obsah práce a snahy tohto združenia.

Penzistom tento sviatok zablahoželali aj predsedníčka obce Viera Krstovská, pokrajinská poslankyňa Jasna Šprochová, predseda Rady Miestneho spoločenstva Báčsky Petrovec Ján Lačok. Prihovorili sa aj predsedníčka miestnych penzistov v Báčskom Petrovci Zuzana Hmiráková a penzistka z Hložian Zuzana Šranková.

Nevystalo ani stolovanie a družba penzistov pri živej hudbe hudobníkov Jána Zelenáka a Jána Andrášika.

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde