29. Festival divadelných inscenácií dolnozemských autorov DIDA

V Pivnici vystúpia súbory aj z Báčskeho Petrovca, Kulpínu a Hložian

128
Divadlo Janka Čemana

Divadelné inscenácie dolnozemských autorov DIDA 2024 sa uskutoční v Pivnici, program odštartoval v stredu 10. apríla a pokračuje vo štvrtok, piatok, sobotu a nedeľu.


V piatok (12.04.) pred oficiálnym začiatkom festivalu DIDA zahrá KUS Jána Kollára, Selenča „Vitajte na zabíjačke“ alebo „Welcome to na kvi-kvi“ autora Jaroslava Popovića v réžii Jaroslava Rybárskeho a otvorené budú dve výstavy (vo foyeri divadla): Výstava plagátov predstavení, ktoré účinkujú na 29. festivale DIDA a Samostatná výstava fotografií Anny Milecovej – Fotografický portrét dediny Pivnica.

V sobotu (13.04.) so začiatkom o 15. hodine zahrá Stredisko kultúry Bratislava, Nové mesto In Periculo Gens autora a režiséra Miroslava Kožíka. Divadelný súbor KUS Zvolen z Kulpínu a Divadlo VHV z Báčskeho Petrovca zahrá Pani ministrovú autora Branislava Nušića v réžii Maríny Dírovej.

V nedeľu (14.04.) sa predstaví Divadelná odbočka KOS jednota z Hložian s hrou Zanedbaný muž v réžii Juraja Feketeho.

O 20. hodine bude vyhodnotenie 29. festivalu DIDA a vyhodnotenie súťaže Píšeš? Píšem! a Slovenské vojvodinské divadlo, Báčsky Petrovec zahrá Kamenný chodníček autora Ferka Urbáneka v réžii Emila Spišáka.

Slovački zavod za kulturu vojvođanskih slovaka

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde