Bački Maglić bogatiji za api komoru (VIDEO)

U ovoj komori postoji mogućnost i spavanja sa pčelama, gde spavate uz zvuk i miris rojenja pčela

Foto: Screenshot/Youtube

BAČKI MAGLIĆ – Bački Maglić je mesto za koje stanovnici kažu da je „selo koje ima sve“. A sada je bogatije za još jednu atrakciju, u pitanju je api komora, odnosno zdravstvena terapija koja ima brojne blagodeti.


Api terapija je lečenje i prevencija bolesti, pri kojoj se koriste pčelinji proizvodi. Sprovodi se tako što se direktno udiše vazduh iz košnice. Vazduh koji udišemo obogaćen je medom, polenom, propolisom, pergom, matičnim mlečom i voskom. Api komore su sve prisutnije u Vojvodini, a sada je na zdravstveno-turističku mapu Vojvodine, došla i ova u Bačkom Magliću, a napravio ju je bivši direktor Osnovne škole i nastavnik fizičkog, a sada već dugogodišnji pčelar, Radoslav Bogdanović.

Komoru je izgradio sam, uz pomoć komšija, a po uzoru na slovenačke pčelare, koji imaju dugu tradiciju api terapije. U ovoj komori postoji mogućnost i spavanja sa pčelama, gde spavate uz zvuk i miris rojenja pčela. Api terapija preporučuje se za lečenje astme, bolesti pluća, bronhitisa, migrene, a takođe i za jačanje imuniteta, i smanjenje stresa.

Jedna terapija traje od 15 minuta do pola sata, a preporučljivo ih je ponavljati u zavisnosti od bolesti. Ipak, pčelinji vazduh je potpuno neškodljiv, te ako vas put navede do Bačkog Maglića, vrata ove male brvnare zdravlja su vam širom otvorena.

 

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde