Održan Božićni bazar u Bačkom Petrovcu

U nedelju 18.12. u Bačkom Petrovcu na Trgu slobode održan je dvanaesti po redu Božićni bazar

Izvor: Opština Bački Petrovac

U nedelju 18.12. u Bačkom Petrovcu na Trgu slobode održan je dvanaesti po redu Božićni bazar. Ova već tradicionalna manifestacija je u našoj sredini postala više nego uspešna. Cilj manifestacije je da pokrene božićno raspoloženje i duh ne samo tokom Božića, već tokom celog adventnog perioda i svim građanima ponudi program i sadržaj po ugledu na božićne bazare u drugim evropskim državama.


Izvor: Opština Bački Petrovac

Ove godine je na bazaru bio rekordan broj izlagača koji su svoje proizvode predstavili i promovisali. Bila su tu udruženja građana, samostalni izlagači i poljoprivredni proizvođači iz Bačkog Petrovca i okolnih mesta sa teritorije Vojvodine a i šire.

Izvor: Opština Bački Petrovac

Svečano otvaranje Božićnog bazara je počelo u 13:00 časova uz obraćanje predsednice Opštine Bački Petrovac Jasne Šproh. U nastavku manifestacije je održan prigodan kulturno – umetnički program posvećen Božiću na kojem su učestvovala deca iz osnovnih škola, mladi i solisti sa teritorije naše opštine.

Izvor: Opština Bački Petrovac

Na radost najmlađih tu je bio i Deda Mraz koji je ne samo učesnicima programa već i ostaloj deci, koja su ovom prilikom došla na manifestaciju, delio božićne paketiće, koje su za njih obezbedili Opština Bački Petrovac. Posebnu radost su izazvala deca iz udruženja sa posebnim potrebama „Mi“ iz Bačkog Petrovca i „ Zagrljaj“ iz Kulpina, napravivši poklone u vidu božićnih ikebana za starije učesnike programa.

Glavni organizator Božićnog bazara je Opština Bački Petrovac u saradnji sa Turističkom organizacijom Opštine Bački Petrovac.


Vianočné trhy 2022

V nedeľu 18. decembra v Báčskom Petrovci na Námestí slobody prebiehali dvanáste v poradí Vianočné trhy. Táto už tradičná manifestácia je v našom prostredí viac než úspešná a jej cieľ je rozprúdiť vianočnú náladu nielen počas Vianoc, lež počas celého adventného obdobia a všetkým občanom ponúknuť program a obsah podľa vzoru usporiadania vianočných trhov v iných európskych krajinách.
Izvor: Opština Bački Petrovac
Tohto roku na trhu bol rekordný počet vystavovateľov, ktorí svoje výrobky predstavili a prezentovali. Boli tu združenia občanov, samostatní vystavovatelia a poľnohospodárski výrobcovia z Báčskeho Petrovca a okolitých miest z územia Vojvodiny a širšie.
Slávnostné otvorenie Vianočných trhov bolo o 13.00 hodine, keď sa prítomným prihovorila predsedníčka Obce Báčsky Petrovec Jasna Šrochová. V pokračovaní manifestácie prebiehal priliehavý kultúrno-umelecký program venovaný Vianociam, v ktorom účinkovali žiaci zo základných škôl, mladí a sólisti z územia našej obce.
Na veľké potešenie najmladších dedo Mráz všetkým účastníkom programu a iným deťom, ktoré prišli na túto manifestáciu, rozdelil vianočné darčeky, ktoré pre nich zabezpečili Obec Báčsky Petrovec. Mimoriadnu radosť spôsobili deti zo združenia s osobitným potrebami My z Báčskeho Petrovca a Zagrljaj z Kulpína, ktoré pre starších účastníkov programu zhotovili darčeky v tvare vianočných ikebán.
Izvor: Opština Bački Petrovac
Hlavným organizátorom tohtoročných Vianočných trhov bola Obce Báčsky Petrovec v spolupráci s Turistickou organizáciou Obce Báčsky Petrovec.

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde