DIDA 2024: Vyhodnotenie literárnej súťaže Píšeš? Píšem!

Prvú a hlavnú cenu získala Petra Častvenová z Báčskeho Petrovca

FOTO: Canva

V rámci tohtoročného festivalu DIDA bol vyhodnotený 7. ročník literárnej súťaže Píšeš? Píšem! Súťaž vychádza z podpory súčasných dramatických autorov, ktorí tohto roku poslali až 174 súťažných príspevkov, čo je o 20 viac ako minulý rok – píše Hlas ľudu.


Petra Častvenová z Báčskeho Petrovca získala prvú a hlavnú cenu za súbor básní
Súťaž tvorilo až 7 kategórií: divadelná hra/dramatický text, filmový scenár, poézia, próza, storyteller, text piesne a rozhlasový text. Najviac príspevkov bolo zaslaných do kategórie poézia, a to presne 124 básní.

Autori, ktorí posielali vlastné práce, sú z týchto miest a dedín: Nové mesto nad Váhom, Pivnica, Svidník, Nižná Kamenica, Stará Pazova, Banská Bystrica, Báčsky Petrovec, Nový Sad, Petrohrad, Stará Turá, Šenkvice, Kovačica, Stará Ľubovňa, Chynorany, Dunajská Streda, Topoľčany, Oponice, Kovarce, Kulpín, Dvory nad Žitavou, Spišské Bystré a Hlohovec.

Porotu hodnotiacu príspevky tvorili: spisovateľka Mária Kotvášová-Jonášová, režisérka Svetlana Gašková a autorka projektu Píšeš? Píšem! Katarína Mišíková-Hitzingerová. Víťazné texty budú spracované na tohtoročnom 13. ročníku semináru Píšeš? Píšem!, ktorý sa uskutoční od 18. do 25. augusta v Kovačici.

Z radu vojvodinských Slovákov boli ocenení Valentína Hudecová zo Starej Pazovy za divadelnú hru (1. miesto), Alexandra Muchová z Báčskeho Petrovca za text piesne (3. miesto), Petra Častvenová z Báčskeho Petrovca za súbor básní (1. miesto a hlavná cena), Ines Gedrová z Pivnice za báseň (3. miesto), Ján Žolnaj z Nového Sadu za prózu (2. miesto) a Ján Guba z Pivnice získal Čestné uznanie v kategórii storyteller.

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde