Proslava praznika Rođenja svetog Jovana Preteče

Hramovna slava u Gložanu

FOTO: eparhijabacka.info

GLOŽAN – Proslava praznika Rođenja svetog Jovana Preteče, hramovne slave u Gložanu, otpočela je prazničnim bdenijem kojim je načalstvovao prezviter Branko Karać, paroh kulpinski, uz sasluženje protonamesnika Zorana Regodića, paroha bačkopalanačkog, Ilije Ivića, umirovljenog sveštenika, i protonamesnika Marka Bubulja, paroha čelarevsko-gložanskog. Na bdeniju je pojao crkveni hor „Sveti Jovan Krstiteljˮ iz Bačke Palanke, kao i katihete i veroučitelji iz Čelareva i Bačke Palanke.

Na dan praznika, svetom Liturgijom je načalstvovao prezviter Đuro Rodić, paroh staparski, uz sasluženje prezvitera Srboljuba Srdića, paroha srbobranskog, protojereja Ilije Ivića i protonamesnika Marka Bubulja.

FOTO: eparhijabacka.info

Posle pročitanih jevanđelskih odeljaka, otac Đuro je proizneo prigodnu besedu o Božijem planu spasenja i o ulozi svetog Jovana u tom planu. Posle trokratnog ophoda oko hrama i pomena sveštenoslužiteljima, ktitorima i priložnicima hrama, izvršen je čin blagosiljanja slavskih darova koje je pripremio g. Arsen Božić iz Čelareva sa porodicom.

FOTO: eparhijabacka.info

Kumstvo za sledeću godinu prihvatio je g. Siniša Rakić iz Čelareva. Po završetku svete Liturgije, kumovska porodica pripremila je trpezu ljubavi za sve sabrane. Svetoj Liturgiji je prisustvovala gospođa Vjera Krstovski, predsednica Opštine Bački Petrovac, sa svojim saradnicima, kao i g. Stanislav Srnka, predsednik Saveta Mesne zajednice Gložan.

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde