Tradičné stretnutie slovenskej študujúcej mládeže v Báčskej Palanke

V Palanke sa 08. augusta 2024 uskutočnilo už 24. tradičné stretnutie Slovenskej študujúcej mládeže.

Toto významné podujatie sa konalo za účasti nielen študentov, pre ktorých je organizované, ale aj vzácnych hostí ktorí svojou prítomnosťou zveličili toto podujatie.

Úvodný príhovor patril organizátorom, ktorí privítali študentov a hostí. Predsedníčka MOMS Báčska Palanka Drahoslava Čiefová spolu s podpredsedom Martinom Kováčom vyjadrili svoje povzbudenie a podporu mladej generácii.

Slávnostné príhovory odzneli z úst viacerých významných osobností, a tak sa prítomným prihovorila aj predsedníčka Národnostnej rady slovenskej národnostnej menšiny Dušanka Petráková, podpredsedníčka Matici Slovenskej v Srbsku Anna Horvátová ako i podpredseda matici Slovenskej na Slovensku Marek Hanuska. Na podujatí bol prítomný aj tretí tajomník Slovenskej ambasády v Srbsku Boris Konček ako i predseda zhromaždenia obce Báčska Palanka Milan Čavić.

Počas príhovoru boli vyzdvihnutí študenti, ktorí úspešne ukončili svoje štúdium. Dvaja z nich, Aleksandra Filková (dipl. prof. telesnej výchovy a športu) a Darko Iker (strukový dizajnér), si odniesli diplomy ako uznanie za ich vynikajúce výsledky ktoré im odovzdala predsedníčka Národnostnej rady Slovenskej národnostnej menšiny Dušanka Petráková. Vedľa diplomov ktoré dostali, spolu s ostatnými študentmi (Andrej Filko, Anna Hrubíková a Sofia Katiaková) dostali aj tričká s logom Študentského stretnutia ako pamiatku na túto udalosť ako i cenné knižné darčeky ktoré im odovzdal podpredseda Matice Slovenskej zo Slovenska Marek Hanuska.

Na záver sa účastníci presunuli na občerstvenie a zákusky, kde si študenti a hostia mohli vymieňať svoje zážitky a skúsenosti ako i pozrieť si výstavu obrazov študentky Sofii Katiakovej ktorá bola nainštalovaná v areáli Slovenského domu. Celé podujatie sa nieslo v duchu súdržnosti, podpory a motivácie pre budúce generácie.

Pre prítomných študentov bola organizovaná aj návšteva miestneho múzea, kde si účastníci mohli prezrieť expozície zachytávajúce históriu a kultúru regiónu ako i obchádzka mesta Báčska Palanka.

Martin Kováč

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde