Domaćin blagi favorit u derbiju jeseni

U Gložanu se igra derbi meč sedmog kola Područne lige Sombor. Domaća Budućnost, dočekuje istoimenu ekipu iz Mladenova. Pogledajte šta su rekli treneri obe ekipe pred ovaj derbi jesenjeg dela prvenstva.

Derbi susrert šeste prvenstvene runde između Budućnosti iz Gložana i Budućnosti iz Mladenova, igra se u nedelju (22.09) u Gložanu, sa početkom od 16 sati. U pretrhodnih šest kola, obe ekipe su ostvarile maksimalan učinak, po pet pobeda tako da se očekuje jedna veoma dobra i po svemu sudeći do kraja rezultatski neizvesna utakmica.

„Potpuno spremni idemo u Gložan, sa željom da pre svega odigramo jednu kvalitetnu utakmicu i pokažemo svima da smo s pravom jedan od glavnih favorita za osvajanje titule prvaka. Naša ekipa je u dobroj formi, kao uostalom i naš protivnik koji će biti u prednosti jer igra utakimicu na svom trerenu. Međutim, sa druge strane naš rival će imati i određeni pritisak osvajanja bodova na domaćem terenu, pred svojim navijačima. Mi smo rasterećeni jer na ovo gostovanje odlazimo bez imperativa pobede. Po svemu sudeći, sutra ćemo igrati bez jednog standarnog igrača, ali su svi ostali naši fudbaleri spremni za ovu utakmicu. I pored toga što nećemo nastupiti u najjačem sastavu, naše ambicije su jasne – u ovu utakmicu kao u ostalom i na sve druge, idemo da pobedimo. Prvenstvo je dugo i verujem da ova utakmica neće mnogo toga odlučiti. Nadamo se da će i sudijska trojka biti na visini zadatka koji im je poveren. Čvrsto verujem da će sudije omogućiti igračima naše i protivničke ekipe, da pokažu sve što mogu i znaju u ovom trenutku. Dobro su nam poznate vrline našeg protivnika, koga sjajno sa klupe vodi Zoran Ratković, koji je jedno vreme kao trener radio i u Mladenovu. Za njega imamo samo reči hvali. Pozvao bih navijače iz Mladenova da dođu u Gložan, i da na s bodre“ – kaže Svetozar Janjić iz ekipe Budućnosti.

Zoran Ratković, trener Budućnosti iz Gložana, pred sutrašnji derbi, za portal BAP Vesti je izjavio: „Utakmica sa ekipom iz Maldenova je po opštem mišljenju derbi kola, a po mnogima i derbi jesenjeg dela prvenstva. Sastaće se ekipe koje su u dosadašnjem delu sezone ostvarile maksimalan učinak. Obe ekipe imaju ambicije da osvoje titulu prvaka, tako da će gledaoci koji dođu na utakmicu, verujem, videti jednu izuzetnu fudbalsku predstavu. Po mišljenju mnogih, jedna od ove dve ekipe će na kraju osvoijiti titulu prvaka i preseliti se u višu ligu. Golman Relja Rajšp se oporavlja od preloma ruke, a Stefan Pavlović je još u fazi saniranja povrede. Očekujem jednu pravu prvenstvenu utakmicu, a ko će biti uspešniji, ostaje nam da vidimo. Igramo na našem terenu, što je svakako određena prednost. Nadam se da će sve proteći u fer i korektnoj atmosferi, pred navijačima obeju ekipa – ističe Zoran Ratković, trener Budućnosti iz Gložana.

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde