Súťaž žien v umeleckom prednese v Báčskom Petrovci

Súťaž usporiadali v nedeľu (22.09.)

Foto: hl.rs

Asociácia slovenských spolkov žien zorganizovala súťaž v prednese poézie a prózy pre ženy. Súťaž usporiadali v nedeľu (22.09.) podvečer v Slávnostnej sieni Gymnázia Jána Kollára v Báčskom Petrovci, uvádza Hlas ľudu.


Prítomných privítala predsedníčka ASSŽ Viera Miškovicová a program moderovala Danica Vŕbová.

Ako prvá vystúpila Alexandra Muchová z Báčskeho Petrovca s prednesom básne Miroslava Válka: Z absolútneho denníka, po nej recitovala Marka Galasová z Padiny, ktorá potešila veršami Vojtecha Mihálika: Krájanie, a záverom sa umeleckým prednesom básne Z ciest, autorky Evy Luka predstavila Nataša Zimanová z Kulpína.

Nasledovali prednesy prozaických textov. Miriam Murtínová z Hložian interpretovala úryvok z diela Eleny Ivankovej: Citróny, potom Jarmila Čobrdová zo Silbaša predniesla text z Červeného vína Františka Hečku a na záver Danica Vŕbová z Hajdušice podala úryvok z prózy Kúpeľňa autorky Uršuly Kovalykovej.

Hodnotiaca porota v zložení Katarína Melegová-Melichová, predsedníčka, Miluška Anušiaková-Majerová, a Svetluša Hlaváčová, členky, hodnotili umelecké prednesy súťažiacich žien. Za ten čas prítomných pobavila prednesom svojej poézie Zuzana Turóciová z Hložian, ktorá za svoje verše bola odmenená 3. cenou na Dolnozemskom zlatom pere Spolku Slovákov z Bulharska.

Porota rozhodla, že súťažiť na Slovensko pôjdu: Alexandra Muchová a Marka Galasová (poézia) a Miriam Murtínová a Jarmila Čobrdová (próza). Darčeky pre víťazky zabezpečila Matica slovenská.

Tieto recitátorky budú neskoršie súťažiť v mene asociácie na celoslovenskom festivale umeleckého prednesu žien Naša Vansovej Lomnička v Starej Ľubovni, na Slovensku. Ide o 57. ročník spomenutého festivalu.

Všetky súťažiace dostali ďakovné listy a knihy, ktoré im udelili predsedníčka ASSŽ V. Miškovicová a tajomníčka Mária Gašparovská.

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde