Podpísaná zmluva o partnerstve medzi mestom Košice – Staré Mesto a Obcou Báčsky Petrovec

V dňoch 18. a 19. septembra, delegácie zo Srbska navštívili mesto Košice

V dňoch 18. a 19. septembra, delegácie zo Srbska navštívili mesto Košice v Slovenskej republike, a to zástupcovia samosprávy mesta Nový Sad a zástupcovia Slovákov žijúcich v zahraničí.

Behom dvoch dní boli nadviazané nové kontakty na ďalšiu spoluprácu, zvlášť v oblasti vzdelávania, kultúry a športu, ale i ďalšiu podporu a výmenu skúseností, čo vrcholilo návrhom na podpísanie zmlúv o partnerstve medzi mestom Košice – Staré Mesto a Obcou Báčsky Petrovec, tiež mestom Košice – Staré Mesto a Obcou Kovačica.

Zmluvu o partnerstve podpísali predsedníčka Obce Báčsky Petrovec Viera Krstovská a starosta mestsikej časti Košice – Staré Mesto Igor Petrovčik. Predsedníčka NRSNM Dušanka Petráková v mene NRSNM podpísala zmluvu o podpore vzdelávania v Srbsku a zmluvy o spolupráci škôl podpísali riaditeľka Gymnázia Jána Kollára so žiackym domov v Báčskom Petrovci a riaditeľka Gymnázia Park mládeže, ako i riaditeľ Gymnázia Mihajla Pupina v Kovačici s riaditeľom strednej školy. Návšteva sa skončila slávnostným otvorením výstavy TRÓN autora Pavla Surového.


Dana 18. i 19. septembra, delegacije iz Republike Srbije posetile su grad Košice u Slovačkoj Republici i to predstavnici grada Novog Sada i predstavnici Slovaka u dijaspori.

Tokom njihovog boravka, uspostavljeni su novi kontakti za dalju saradnju, naročito u oblasti obrazovanja, kulture i sporta, uzajamnu podršku i razmenu iskustava, što je rezultiralo predlogom za potpisivanje sporazuma o partnerstvu između grada Košice – Staro Mesto i Opštinom Bački Petrovac, kao i između grada Košice – Staro Mesto i Opštinom Kovačica.

Predsednica NSSNM Dušanka Petrak u ime NSSNM, potpisala je sporazum o podršci obrazovanju u Srbiji a sporazume o saradnji škola, potpisali su direktorka Gimnazije „Jan Kolar“ sa domom učenika u Bačkom Petrovcu sa direktorkom Gimnazije „Park omladine“, direktor Gimnazije „Mihajlo Pupin“ u Kovačici sa direktorem srednje škole. Poseta je završena svečanim otvaranjem izložbe „TRON“ autora Pavla Surovog.

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde