Odmenení športovci roka 2023

Ocenenie najúspešnejším športovcom obce sa udeľuje od roku 2018, teda tohto roku už po siedmy raz

Foto: hl.rs

BÁČSKY PETROVEC – Udelenie športových cien najúspešnejšiemu športovcovi a športovému kolektívu v Obci Báčsky Petrovec za rok 2023 bolo v utorok (01.10.) v zasadacej sále Miestneho spoločenstva v Báčskom Petrovci, uvádza Hlas ľudu.


Na úvod tohto slávnostného zasadnutia Športového zväzu Obce Báčsky Petrovec jeho predseda Siniša Stanivuk predostrel, ako sa dostalo od nominovaných po ocenených. Komisia pre voľbu najlepších športovcov navrhla najlepších jednotlivcov a kolektívy v minulom roku Zhromaždeniu športového zväzu Obce Báčsky Petrovec, ktorý potom tento návrh schválil.

Za najúspešnejšieho športovca roka 2023 vyhlásili Miloslava Melega, rybára Združenia športových rybárov Karas z Báčskeho Petrovca. Pohár a plaketu mu odovzdal predseda Rady Miestneho spoločenstva Báčsky Petrovec Ján Lačok.

Inak Miloslav Meleg je viacnásobným reprezentantom Srbska v love rýb technikou feeder, kde v posledných rokoch dosahuje mimoriadne úspechy. Aj jeho zásluhou je petrovský Karas štvrtým najlepším klubom v krajine. Miloslav je zároveň aj licencovaným trénerom nielen mladých rybárov z Petrovca, z ktorých viacerí sú tiež štátnymi reprezentantmi našej krajiny v love rýb udicou na plavák, ale aj reprezentačným trénerom.

Najúspešnejším športovým kolektívom za rok 2023 sa stal Volejbalový klub Kulpín z Kulpína. Z rúk člena komisie Samuela Kondača pohár a plaketu prebral Martin Lekár, dlhoročný hráč kulpínskeho volejbalového klubu.

Celok kulpínskych volejbalistov už dlhší rad rokov hral spolu a nevystal ani úspech. Postupovali v rangu súťaží a naposledy hrá v druhej lige Sever. Vlani sa im podarilo získať aj pohárovú súťaž Vojvodiny. Svojráznou odmenou im bol aj zápas s belehradskou Červenou hviezdou, ako najlepším celkom v Srbsku.

Ocenenie najúspešnejším športovcom obce sa udeľuje od roku 2018, teda tohto roku už po siedmy raz.

Inak Športový zväz Obce Báčsky Petrovec vznikol roku 2016 a dnes zastrešuje takmer všetky aktívne športové združenia v tejto obci. Ako jednu zo svojich pravidelných ročných aktivít si stanovili odmeňovať najúspešnejších športovcov a športové kolektívy v tomto prostredí.

Okrem pohárov najúspešnejším športovcom patrí aj finančná odmena.

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde