Návšteva partnerského mesta Stará Ľubovňa

Ľubovniansky jarmok sa konal v od 26. do 29. septembra

V dňoch od 26. do 29. septembra sa konal 31. ročník tradičného Ľubovnianskeho jarmoku. Tento jarmok je najväčším a najznámejším podujatím v Starej Ľubovni, ktoré láka tisícky návštevníkov z mesta, regiónu, blízkeho i ďalekého okolia.


Predmetom projektu Ľubovnianskeho jarmoku je počas štyroch dní pripraviť pestrý a zaujímavý program, aby sa zabavili i poučili všetky generácie pri príležitosti výnimočnej udalosti celého regiónu Stará Ľubovňa.

Tuto výnimočnú manifestáciu v partnerskom meste našej Obce navštívila aj predsedníčka Obce Báčsky Petrovec Viera Krstovská s delegáciou. V piatok 27. septembra bol pripravený sprievod mestom a slávnostné otvorenie jarmoka.

Každoročne sa v Starej Lubovni rozširuje aj ulička remesiel na Námestí sv. Mikuláša, kde si návštevníci môžu pozrieť aj ukážky tradičnej výroby ľudových remeselníkov. Súčasťou jarmoku sú i sprievodné podujatia, ako napríklad týždeň poľovníckej kuchyne, 2. ročník medzinárodného podujatia Carpathian Quality 2024 – Koštovka, či Veľká cena Starej Ľubovne vo fitnes detí.

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde