Konferencia v Budapešti – Nové metódy výskumu slovenských národnostných lokalít na Dolnej zemi

Konferencie sa zúčastnila riaditeľka Múzea vojvodinských Slovákov

V piatok, 27. septembra, sa vo Výskumnom ústave Slovákov v Maďarsku v Budapešti uskutočnila konferencia na tému „Nové metódy výskumu slovenských národnostných lokalít na Dolnej zemi“. Konferencie sa zúčastnila riaditeľka Múzea vojvodinských Slovákov, Mgr. Anna Séčová – Pintírová, ktorá na podujatí reprezentovala Slovenský kultúrny klub.


Vo svojom príspevku sa venovala výskumu kultúrneho dedičstva Slovákov žijúcich v Srbsku, pričom zdôraznila dôležitosť zachovania a dokumentácie tejto významnej časti dolnozemského kultúrneho bohatstva.

Konferencia bola súčasťou trojročného Erasmus+ projektu s názvom „Inovácia vzdelávacích postupov ako prostriedok inklúzie príslušníkov minority – BIBLIO“. V rámci podujatia sa konal aj workshop pod názvom „Slovenské enklávy na starých mapách: vyhľadávanie v online databázach a interpretácia“, na ktorom účastníci mali možnosť získať nové poznatky o vyhľadávaní historických slovenských lokalít na Dolnej zemi. Organizátori vyjadrili vďaku všetkým prednášateľom a účastníkom za ich účasť a prínos na konferencii.

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde