4. Zasadnutie Zhromaždenia obce Báčsky Petrovec

Na rokovacom programe bolo 12 bodov, z ktorých najdôležitejší bol ten o návrhoch na tohtoročné ceny Obce Báčsky Petrovec.

Foto: hl.rs

BÁČSKY PETROVEC – Vo štvrtok (03.10.), zasadalo Zhromaždenie obce Báčsky Petrovec. Na rokovacom programe bolo 12 bodov, z ktorých najdôležitejší bol ten o návrhoch na tohtoročné ceny Obce Báčsky Petrovec, uvádza Hlas ľudu.


Výborníci rozhodli, že Cenu Obce Báčsky Petrovec na rok 2024 udelia Vladimírovi Valentíkovi z Báčskeho Petrovca za osobitné výsledky v oblasti kultúrno-umeleckej tvorby, vydavateľskej činnosti a iných spoločenských aktivít, ako aj za dlhoročnú prácu a zásluhy v zachovávaní a zveľaďovaní slovenskej kultúrnej a národnej identity v Republike Srbsko a zahraničí.

Osobitné verejné uznanie Obce Báčsky Petrovec na rok 2024 udelia Jaroslavovi Kriškovi z Hložian za pozoruhodné výsledky v práci a tvorbe získané počas dlhšieho obdobia v oblasti kultúrno-umeleckej tvorby, ako aj za dlhoročnú prácu a zásluhy za zachovanie a zveľaďovanie slovenskej kultúrnej a národnej identity v Republike Srbsko a zahraničí, a Daniele Bogdanovićovej z Maglića za získané výsledky a významný prínos v oblasti vzdelávania a zlepšenia postavenia rómskeho národnostného spoločenstva v Obci Báčsky Petrovec.

Športové uznanie Obce Báčsky Petrovec za rok 2023 odsúhlasili udeliť Volejbalovému klubu Maglić 1953 za pozoruhodné výsledky v kategórii senioriek, ktoré získali prvé miesto a postúpili do vyššieho rangu súťaže – 1. vojvodinskej ligy v roku 2023.

Okrem iného, na rokovacom programe boli aj body, ktoré sa týkali Správy o realizácii rozpočtu Obce Báčsky Petrovec, programu práce, a finančného plánu Knižnice Štefana Homolu v Báčskom Petrovci na rok 2025, o vymenovaní členov Dozornej rady VKP Komunalac a o ustanovení obecného právneho zástupcu Obce Báčsky Petrovec.

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde