Slovenské zbory z Vojvodiny sa stretli v Báčskom Petrovci

V sobotu 5. októbra

Foto: archív Musica viva

BÁČSKY PETROVEC – V sobotu 5. októbra v priestoroch Gymnázia „Jána Kollára“ sa o 18. hodine uskutočnilo Stretnutie slovenských zborov z Vojvodiny, za finančnej podpory Úradu pre Slovákov žijúcich v zahraničí, Ústavu pre kultúru vojvodinských Slovákov, MOMS Báčsky Petrovec a Obce Báčsky Petrovec.


Podujatie sa konalo pod taktovkou Komorného zboru Musica viva, na čele s dirigentkou Marienou Stankovićovou Krivákovou. Na tomto stretnutí vystúpili tri slovenské zbory z Vojvodiny: združené zbory Zvony zo Selenče a Nádeje z Pivnice, ako aj Musica viva z Báčskeho Petrovca. Pozvanie prijali aj dva hosťujúce zbory – jeden zo Zvolena na Slovensku pod vedením Leonóry Súdiovej a druhý Musica Tiziana zo Senty v Srbsku.

Hlavný program sa uskutočnil v slávnostnej sieni v Báčskom Petrovci, kde sa slovenské zbory a ich hostia spojili v duchu hudobnej a kultúrnej jednoty. Každý zbor predviedol svoje najlepšie čísla, pričom ich výkon bol výsledkom dlhodobého nasadenia a lásky k spevu. „Všetky zbory dali maximum“, zhodnotila Mariena Stankovićová Kriváková. Stretnutie sa stalo opäť miestom, kde sa prepájajú kultúry, spevácke tradície a priateľstvá, čím sa upevňuje slovenské dedičstvo.

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde