Do 1. novembra 106 blagajni za naplatu struje prestaće sa radom

Servisne informacije

Od 1. novembra 106 blagajni za naplatu računa za električnu energiju prestaće sa radom, a do 1. februara 2025. ostaće da radi još pet blagajni u onim mestima gde su ostvareni i najveći prometi i najveći broj transakcija, rekao je danas izvršni direktor EPS Snabdevanja Aleksandar Bjeličić. Gradovi u kojima je, prema rečima Bjeličića, ostvaren najveći promet, su Beograd, Novi Sad, Kragujevac, Niš i Kraljevo.


Govoreći o spornim računima za električnu energiju u Novom Sadu, Bjeličić je rekao da ni jedan građanin neće biti oštećen.

„Konkretno za Novi Sad, to je 5.800 reklamacija (za mesec avgust) što je u odnosu na 320.000 mernih mesta u ovom gradu što je dva procenta. Od ta dva procenta uloženih reklamacija , do sada je obrađeno više od pola, od čega je polovina neosnovana“, kaže Bjeličić.

On je za RTS istakao da je ova odluka bila očekivana jer samo 13 odsto korisnika račune plaća na šalterima, dok 87 odsto svoje obaveze izmiruje na portalu EPS-a ili putem elektronskog bankarstva.

„Građani koji budu plaćali račune putem portala EPS-a dobiće popust od 30 dinara, pošto toliko iznosi provizija, a to će biti na snazi do 31. oktobra sledeće godine, a već imaju i popust od pet odsto zbog elektronskog plaćanja“, rekao je Bjeličić.

On ističe da je sa Banka Poštanska štedionice postignut dogovor da na njihovim šalterima provizija za EPS-ove račune bude 30 dinara za sve iznose do 6.000 dinara.

Građani će, kao i do sada, na šalterima EPS-a moći da dobiju informacije o računu, da podnesu prigovore o reklamaciji i da dobiju ostale informacije.

Postepeno ukidanje šaltera za naplatu sprovodi se kako bi se ukinuo rad sa novcem, unapredilo poslovanje, digitalizacija i da bi se smanjili troškovi.

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde