Dečija nedelja u OŠ „Žarko Zrenjanin“ u Magliću

Dečija nedelja u Magliću ispunila je cilj - kroz kreativne i edukativne aktivnosti, deca su naučila važne lekcije, zabavila se i stvorila lepe uspomene

MAGLIĆ – Učenici Osnovne škole „Žarko Zrenjanin“ iz Maglića, pridružili su se kampanji Prijatelji Dece Srbije pod nazivom „U zdravom telu, zdrav duh“. U okviru kampanje, učenici od prvog do četvrtog razreda, zajedno sa svojim učiteljicama, organizovali su dinamične i vesele igre bez granica.


Ove aktivnosti su bile više od zabave — učenici su zajedno razmišljali o važnim temama, poput fer pleja, timskog duha i značaja bavljenja sportom. Cilj je bio da kroz igru nauče šta znači biti deo dobrog tima i zašto je fizička aktivnost ključna za zdrav život.

Još jedna od aktivnosti u okviru Dečije nedelje, bila je oslikavanje školskog dvorišta. Učenici od prvog do četvrtog razreda, doprineli su kreativnoj atmosferi, oslikavanjem školskog prostora raznobojnim slikama i inspirativnim porukama. Ova aktivnost, omogućila je deci da izraze svoju maštu i ukrase svoj školski ambijent na poseban način.

Tokom Dečije nedelje, škola je imala i posebne goste — drugare iz starije celodnevne grupe iz vrtića. Oni su, u saradnji sa nastavnicom likovne kulture, učestvovali u projektu „Idemo na izložbu“. Tom prilikom, uz pomoć kreativnih ideja i malo veštine, napravili su zanimljiv proizvod od drveta. Ova radionica omogućila je mlađima da nauče nove veštine i zajedno sa starijim drugarima stvaraju nešto jedinstveno.

 

Dečija nedelja u Magliću ispunila je cilj — kroz kreativne i edukativne aktivnosti deca su naučila važne lekcije, zabavila se i ostavila trag u svom okruženju.

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde