Nedelja prijateljstva, mašte i tolerancije

Bogatim programom, radionicama i maskenbalom, učenici Osnovne škole "Jan Amos Komenski" u Kulpinu, obeležili su Dečiju nedelju

KULPIN – Dečija nedelja u Osnovnoj školi „Jan Amos Komenski“, obeležena je bogatim programom koji je uključio različite aktivnosti. Tokom cele nedelje, učenici su imali priliku da kroz radionice, predavanja i kulturne događaje uče o prijateljstvu, toleranciji i važnosti mentalnog zdravlja.


U ponedeljak, 7. oktobra, školu su posetili predškolci iz PU „Včielka“, u okviru Plana tranzicije. Za njih je održana radionica pod nazivom „Lep dan za prijateljstvo“, koju su realizovali učenici 3.b razreda, sa učiteljicom Danuškom Galađikovom, pedagogom Milicom Alterov i članovima učeničkog parlamenta, Filipom Cerovskim i Davidom Lovreom. Radionica je imala za cilj da ojača veze među decom i pripremi predškolce za naredni korak u njihovom obrazovanju.

Istog dana, Vršnjački tim škole, zajedno sa pedagogom Milicom Alterov, pripremio je radionicu „Tolerancija i ja“, koja je održana u odeljenjima 2, 3. i 4. razreda. Radionica je omogućila učenicima da kroz razgovor i aktivnosti nauče više o značaju tolerancije u svakodnevnom životu.

Takođe, učenici nižih razreda posetili su Udruženje kulpinskich žena, gde su imali priliku da vide izložbu narodnih nošnji, što je dodatno obogatilo njihovo znanje o lokalnoj kulturi i tradiciji.

Kreativna radionica pod nazivom „Ram prijateljstva“ održana je u ponedeljak 07. oktobra, a realizovale su je Dragana Vujaklija, muzejski pedagog, nastavnica Tatjana Mitić i Kristina Novakov. Učenici su izrađivali ram prijateljstva koji je bio spreman za foto-sekciju, gde su se deca fotografisala sa svojim drugarima, i na taj način podstakli duh zajedništva i prijateljstva.

U utorak, 08. oktobra, učenici nižih razreda učestvovali su u muzejskoj radionici pod nazivom „Poruke tolerancije“. Kroz ovu radionicu, deca su na kreativan način učila o važnosti prihvatanja različitosti i uvažavanja drugih.

U četvrtak, 10. oktobra, u školi je održan maskenbal, koji je uneo radost i šarenilo u učionice i ulice Kulpina. Učenici nižih razreda su sa ponosom pokazali svoje kreativne kostime, a u ovoj aktivnosti su učestvovali i roditelji, čija maštovitost je doprinela veselom ambijentu.

Istog dana, povodom Svetskog dana mentalnog zdravlja, održana je prezentacija Vršnjačkog tima, koju su vodile Irineja Krdžavac i Petra Šušerski, uz podršku pedagoga Milice Alterov. Ovom prilikom, predstavljene su aktivnosti usmerene na unapređenje i očuvanje mentalnog zdravlja učenika. U ovoj akciji pomogle su i Nataša Kinik i Ana Beređi iz organizacije YMCA Serbia. Pored prezentacije, prvaci su tokom Dečije nedelje, tradicionalno, primljeni u Dečiji savez, čime su najmlađi đaci zvanično postali deo školske zajednice.

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde