Miniseminár „Poď sa vypísať“ v Pivnici

Prihlásiť sa na seminár je možné do 03. novembra

Miniseminár „Poď sa vypísať“, ktorý sa bude konať od 08. do 11. novembra v Divadle Janka Čemana v Pivnici, predstavuje kľúčovú súčasť programu na podporu literárnej tvorivosti Slovákov vo Vojvodine. Je jednou z troch fáz celého projektu a zameriava sa na poskytovanie základných vedomostí a praktických skúseností v práci s textom, pričom účastníci budú pod vedením skúsených odborníkov z rôznych oblastí.


Prihlásiť sa na seminár je možné do 3. novembra, pričom poplatok je 30 eur pre účastníkov, so zabezpečením stravy a ubytovania, alebo 10 eur bez nich.

Seminár zahŕňa viacero tvorivých dielní, ktoré sú prispôsobené veku účastníkov:

  • Text na javisku – Dielňa pre účastníkov starších ako 14 rokov, zameraná na prácu s textom v rámci divadelnej interpretácie. Účastníci sa pod vedením Kataríny Mišíkovej Hitzingerovej, renomovanej odborníčky v oblasti divadelného umenia, naučia, ako efektívne pracovať s textom na javisku.
  • Detské divadlo – Dielňa pre deti vo veku od 6 do 13 rokov, v ktorej sa zameriava na tvorbu kostýmov a scénografie pre divadelné predstavenia. Dielňu vedie Ema Klinková, ktorá má bohaté skúsenosti s prácou v detských divadlách.

Po miniseminári bude nasledovať literárna súťaž „Píšeš? Píšem!“, kde odborná porota ohodnotí práce účastníkov. Najlepšie diela budú predstavené na hlavnom seminári, čo poskytne mladým autorom príležitosť ukázať svoj talent širšej verejnosti.

Tento program je vynikajúcou príležitosťou pre mladých Slovákov vo Vojvodine na rozvíjanie ich umeleckých schopností a na aktívny prínos k zachovávaniu slovenskej kultúry v regióne.

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde