Slávnostná akadémia k 80. výročiu týždenníka Hlas ľudu

Uskutočnila sa v sobotu 19. októbra

Foto: Opština Bački Petrovac

BÁČSKY PETROVEC – V sobotu 19. októbra sa v Slovenskom vojvodinskom divadle uskutočnila Slávnostná akadémia k 80. výročiu týždenníka Hlas ľudu.


Hostí vítali riaditeľka NVU Hlas ľudu, Milana Arňašová Radićová a predsedníčka Obce Báčsky Petrovec Viera Krstovská. Medzi prítomnými hosťami boli Danilo Golubović, poradca predsedu vlády Srbska pre poľnohospodárstvo, Dejan Parčetić, štátny tajomník Ministerstva informovania a kultúry, Michal Pavúk, veľvyslanec Slovenskej republiky v Belehrade, Aleksandar Nakić, veľvyslanec Srbska na Slovensku, Dragan Traparić, námestník pokrajinského tajomníka pre kultúru, verejné informovanie a vzťahy s náboženskými spoločenstvami, Michal Hatala a predseda Zhromaždenia obce Báčsky Petrovec.

Slávnostnú akadémiu otvoril Danilo Golubović, poradca predsedu vlády Srbska. V príhovore zdôraznil význam Hlasu ľudu tak v minulosti, ako aj teraz. Jeden z bodov programu bolo premietanie dokumentárneho filmu 80 rokov Hlasu ľudu, ktorý pripravila NVU Hlas ľudu. V rámci slávnostnej akadémie udelená bola aj Cena Hlasu ľudu, ktorú dostala Anna Lešťanová.

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde