Gde završi plastični otpad / Kde končí plastový odpad (FOTO i VIDEO)

Šokantne fotografije prikazuju okrutnu realnost

Fotografkinja koja živi  na ostrvu Roatan blizu Hondurasa nedavno je objavila šokantne fotografije na kojima je prikazana okrutna realnost naše planete. Od smeća koje pravimo u morima se stvaraju čitava ostrva otpada.


Na svom Facebook profilu fotografkinja Karoline objavila je fotografije sa tekstom: „U čemu je poslednji put bilo spakovono vaše jelo koje ste u restoranu naručili „za poneti“? Vrlo je verovatno da je bilo spakovano u polistirenu (jedan od najviše korišćenih plastičnih materijala) sa plastičnim priborom, a sve to ste nosili u plastičnoj vrećici… Da li uvek koristite plastične vrećice? Ili plastične flašice za vodu? Da li svaki dan svoju užinu pakujete u plastičnu kutiju ili eventualno u prijanjajuću foliju?“

Fotografije koje je Karoline objavila prikazuju ogromnu količinu otpada poput plastičnih flaša, kesa, plastični pribor i druge stvari izrađene od plastike. Više od 9 miliona tona plastičnog otpada godišnje završi u morima, a pretpostavlja se da će, s obzirom na brzinu rasta količine otpada, do 2050 godine u morima biti više otpada nego ribe.

 

Fotografka, ktorá žije v blízkosti honduraského ostrova Roatan, nedávno zverejnila šokujúce fotografie, ktoré zobrazujú krutú realitu našej planéty. Odpad, ktorý produkujeme tvorí na moriach ostrovy odpadkov!


Na svoj Facebookový profil pridala fotografka Caroline fotky s nasledujúcim popisom: “Ako bolo naposledy zabalené vaše jedlo, ktoré ste si z reštaurácie brali so sebou? Je vysoko pravdepodobné, že bolo zabalené v polystyréne s plastovým príborom a celé ste to niesli v plastovej taške. … Stále používate plastové vrecia na odpad? Alebo plastové fľaše na pitie? Alebo máte každý deň desiatu v plastovom sáčku poprípade si ju balíte do plastovej fólie?”

Fotky, ktoré Caroline zverejnila, zobrazujú obrovské množstvo odpadu ako sú fľaše, tašky, sáčky, príbory a iné použité plasty zamotané v chaluhách. Viac ako 9 miliónov ton plastového odpadu ročne skončí v moriach a vzhľadom na jeho narastajúce množstvo sa predpokladá, že do roku 2050 bude v moriach viac odpadu ako rýb.

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde