Lazar Miškov na turniru u Budimpešti

EHF delegat rukometa na pesku Lazar Miškov iz Bačke Palanke učestvovao je od 9. do 12. jula na vrlo kvalitetnom turniru u rukometu na pesku, petom po redu „Budapest cup”, održanom na jezeru Lupa u Budimpešti.

Učestvovale su 24 ekipe u muškoj i četrnaest u ženskoj konkurenciji.

– Ove godine je stigla nominacija od organizatora turnira Zoltana Nemeta da budem glavni
delegat na turniru. Ovo je prvi turnir rukometa na pesku odigran posle proglašenja pandemije korona virusa u svetu. Iako je turnir odigran pod specifičnim
uslovima, bilo je dosta ekipa iz inostranstva. Turnir je izgodine u godinu sve bolji, a organizator se potrudio da na svakom turniru unese neku novinu. Cilj je da za godinu-dve ovaj turnir bude najkvalitetniji u Evropi, kaže Lazar Miškov.

Utakmice na turniru je pratilo dosta publike, jer u Mađarskoj nema vanredne situacije zbog virusa covid 19.

– Utakmice su igrane i u noćnom terminu, pod reflektorima, što je imalo posebnu draž. Mađarska rukometna federacija je donela odluku da se svi učesnici turnira pre početka serološki testiraju, nastavlja Miškov.

[rev_slider alias=“webmarketing“][/rev_slider]

 

Pored delegata Lazara Miškova, na turniru u Budimpešti je učestvovao i sudijski par Anja
Pantić – Irena Anđušić, kao i jedna beogradska ekipa. Po rečima Miškova, Mađarska je prepoznala rukomet na pesku kao sport u koji treba ulagati i naveo nadanje da će se isto desiti i u našoj zemlji.

Rukomet na pesku bi trebalo da postane olimpijski sport 2024. godine.

Lazar Miškov je bio delegat na finalnoj utakmici muškog dela turnira između mađarskih ekipa „Duna house fervas“ i „Dinamit“. Finale muškaraca je bilo veoma neizvesno, regularni deo je završen nerešenim rezultatom 1:1, pa je pobednika odlučivao tzv. šut-aut gde je uspešnija bila ekipa „Duna house fervas“. Bačkopalanački turnir rukometa na pesku je ove godine otkazan zbog loše epidemiološke situacije u zemlji.


Pogledaj: Marko Vujin potpisao dvogodišnji ugovor sa Vardarom


– Opštinski rukometni savez Bačka Palanka kao organizator turnira brine o zdravlju igrača i službenih lica, a u saradnji sa lokalnom samoupravom smo doneli odluku o otkazivanju. Sledeće godine će se turnir održati u istomterminu u Bačkoj Palanci uz bolju organizaciju i veliko razumevanje lokalne samouprave i predsednika Opštine. Nadam se da će Bačka Palanka za dve-tri godine biti središte evropskog rukometa na pesku, zaključio je EHF delegat rukometa na pesku iz Bačke Palanke Lazar Miškov.

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde