Avio-kompanija Er Srbija beleži redovan porast broja putnika

Do kraja godine dva nova leta Er Srbije za Kinu

45
FOTO: facebook.com/airserbia

Er Srbija je tokom aprila u redovnom saobraćaju prevezla 303.000 putnika, što je najbolji aprilski rezultat od osnivanja kompanije 2013. godine, saopštila je ova nacionalna avio-kompanija. U odnosu na isti mesec 2023. godine, srpske nacionalne avio-kompanije prevezle su sedam odsto više putnika, a registrovan je 3.271 let sa aerodroma u Beogradu, Nišu i Kraljevu.


U 2024. godini preko Er Srbije je do sada preletelo više od milion putnika.

„Prethodna godina je bila rekordna za nas, a već početkom 2024. godine primetili smo da se nastavlja trend povećanja broja putnika. Dosadašnji rezultati govore da su sva četiri meseca tekuće godine uspešna. Letnja sezona je evidentno počela dinamično, a sve ukazuje da će tako i biti“, rekao je direktor poslovanja i strategije Er Srbije Boško Rupić.

Najpopularnije destinacije na mreži nacionalne avio-kompanije u aprilu 2024. za Zapadnu Evropu bile su Pariz, Cirih, Milano, London, Rim i Amsterdam.

U regionu su to Podgorica i Tivat, dok su u širem evromediteranskom području najpopularniji letovi bili za Istanbul, Atinu i Barselonu.

Direktni letovi za Šangaj i Gvandžo

„Er Srbija je dobila dozvole kineskih vazduhoplovnih vlasti kojima se potvrđuje pravo letenja između Beograda i Šangaja dva puta nedeljno, a između Beograda i Gvandžo tri puta nedeljno, sa periodom važenja dozvola od tri godine”, izjavio je ministar građevinarstva, saobraća i infrastrukture Goran Vesić.

Direktne letove za Šangaj i Gvandžo, Er Srbija će biti u mogućnosti da započne nakon uvođenja novih širokotrupnih aviona u svoju flotu. Er Srbija je u procesu dodavanja dva aviona tipa A330 i očekuje da će prvi avion stići krajem jula ili početkom avgusta ove godine i nakon završenih svih neophodnih procedura uvođenja u flotu, što se očekuje da će biti u septembru ili oktobru ove godine, avion će moći da bude raspoređen na nove direktne linije ka Kini, sa planom da to bude jedan let nedeljno za Šangaj i jedan let nedeljno za Gvandžo, prenosi Blic.

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde