Cena paradajza na pijacama pada, ponuda sve BOLJA!

Jeftinija i lubenica, šarena boranija i tikvica

FOTO: Canva

Tokom protekle nedelje reporteri STIPS-a ispratili su cene voća i povrća, kao i ponudu na pijacama širom Srbije, piše Agromedia. Po prvi put pojavila se rana sorta jabuke Petrovača, dok je na zavidnom nivou bila ponuda šljiva, lubenica, krompira i drugih sezonskih kultura.

Na kvantaškoj pijaci se protekle sedmice po prvi put u ponudi pojavila rana sorta jabuke (Petrovače) po ceni od 100 din/kg. U ponudi su dominirali kajsija, breskva, nektarina, šljiva, malina, borovnica, kupina. Skuplji su bili grejpfrut, kivi, jabuka Jonagold i višnja.

Niže su bile cene nektarine, breskve i grožđa. Izuzetno dobra ponuda paradajza proizvedenog u Srbiji na prodajnim punktovima uticala je na pad cene. Na zavidnom nivou bila je ponuda dinje, lubenice, krompira, crnog luka, krastavca salatara i šargarepe.

Nešto slabija bila je ponuda spanaća, zelene salate, tikvice i zeleni. Jeftiniji su pored paradajza bili dinja, lubenica, boranija, paprika babura, paprika ostala, patlidžan, praziluk. Suplji su bili blitva, karfiol, kelj, krastavac salatar i čeri paradajz.

Skuplji je u odnosu na predhodnu sedmicu bio praziluk, a jeftiniji paradajz, lubenica, šarena boranija i tikvica.

Ostavi odgovor

Molimo vas unesite komentar
Unesite vaše ime ovde